VIDEO: VEČER TRILERA

MANCHESTER UNITED ISPAO IZ LIGE PRVAKA Real pregazio jadne Šveđane s 8:0, pogledajte gol Kovačića!

Završene su sve utakmice 6. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Najveća drama odigravala se u skupini B u kojoj je ispao veliki Manchester United, a dalje su prošli Wolfsburg i PSV Eindhoven. Real Madrid je u skupini A deklasirao Malmö s nevjerojatnih 8:0 uz gol Matea Kovačića.
 Getty

Crvena polovica u depresiji, plava polovica u ekstazi. Manchester je sinoć bio ekstremno polariziran grad nakon što je United ispao iz Lige prvaka poslije poraza u posljednjoj utakmici u skupini kod Wolfsburga (2-3), dok je City okrenuo minus protiv Borussije Mönchengladbach u 4-2 pobjedu, dočekao usput Juventusov poraz u Sevilli te zgrabio prvo mjesto i privilegirani šešir prilikom ždrijeba parova osmine finala.

Finalna večer u četiri skupine bila je opasna za srčane bolesnike, rezultatski rollercoaster bacao je klubove jedan čas u nokaut-fazu Lige prvaka, a već sljedeći trenutak selio ih prema Europskoj ligi. Man United je, za ilustraciju, poveo Martialovim pogotkom na Volkswagen Areni, ali su "vukovi" na brzinu okrenuli utakmicu u svoju korist efektnim golovima Nalda i Vierinhe. U isto vrijeme PSV Eindhoven i CSKA su igrali neodlučeno do 75. minute kada su Moskovljani došli do vodstva s bijele točke (strijelac Ignaševič). Petnaestak minuta prije kraja Wolfsburg i United držali su u džepu ulaznice za sljedeći krug natjecanja...

Onda je, međutim, PSV blickrigom otpuhao CSKA s terena i preokretom došao do 2-1 pobjede, a Man United se u isto vrijeme vratio u život autogolom Guilavougija. Ipak, "crveni vragovi" nisu imali snage za još jedan nalet, nego su odmah zatim primili i treći gol (ponovno stoper Naldo) nakon čega je Van Gaal morao potpisati kapitulaciju. NIzozemac je, inače, i sinoć tjerao nekakav inat nerazumljivim kadrovskim odlukama. Utakmicu je tako na desnom boku počeo debitant Varela, a nakon Darmianove ozljede na terenu se našao i drugi golobradi mladić Jackson-Borthwick...

Pellegrinijevi "građani" su doskočili na prvo mjesto skupine furioznom završnicom protiv Borussije u režiji dvostrukog strijelca Raheema Sterlinga. Fernando Llorente je u dresu Seville matirao svoje dojučerašnje suigrače iz Juventusa, dovoljno za 1-0 pobjedu kojom je Sevilla osigurala nastavak europskog putovanja kroz utješno natjecanje, dok je "stara dama" ispustila povlašteno mjesto u ždrijebu.

Slična se zamjena dogodila i na vrhu skupine C koju je pobjedom u Lisabonu osvojio Atletico Madrid (strijelci Saul i Vietto), dok je Galatasaray spasio poziciju u Europskoj ligi.

Real Madrid je "masakrom" počastio slabašni Malmö uz četiri pogotka Cristiana Ronalda (rekordnih 11 golova u šest mečeva u skupini). Ovu pobjedu će po prvijencu zapamtiti Mateo Kovačić, koji je odigrao vrlo dobru utakmicu, dok je Luka Modrić odmarao i štedio snagu za "la ligu".

"Rudari" Darija Srne poraženi su na Parku prinčeva (0-2) uz ne baš impresivan nastup kapetana hrvatske reprezentacije...

Uoči sutrašnjih susreta posljednjeg kola u skupinama E, F, G i H prolaz u osminu finala osigurali su Barcelona, Bayern i Zenit.

Nakon susreta posljednjeg kola u skupinama A, B, C i D poznato je 11 klubova koji su izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, te četiri kluba koji nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi.

Iz skupina A dalje idu Real Madrid i PSG, dok Šahtar seli u Europsku ligu. U skupini B prva dva mjesta i osminu finala Lige prvaka izborili su Wolfsburg i PSV, a Manchester United seli u Europsku ligu.

U skupini C Atletico je osvojio prvo mjesto dalje ide i Benfica, a u Europsku ligu seli Galatasaray.

U skupini D dalje idu Manchester City i Juventus, a u Europsku ligu Sevilla.

Uoči sutrašnjih susreta posljednjeg kola u skupinama E, F, G i H prolaz u osminu finala osigurali su Barcelona, Bayern i Zenit.

OSIGURALI OSMINU FINALA LP: Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Manchester City, Juventus, Barcelona, Bayern i Zenit

OSIGURALI EUROPSKU LIGU: Šahtar, Manchester United, Galatasaray, Sevilla

Skupina A:

PSG - Šahtar Donjeck 2-0 (Lucas 56, Ibrahimović 86)

Real Madrid - Malmo 8-0 (Benzema 12, 24,74, Ronaldo 39, 48, 50, 59, KOVAČIĆ 70)

1. REAL 16 bodova

2. PSG 13

3. Šahtar 3

4. Malmoe 3

Skupina B:

Wolfsburg - Manchester United 3-2 (Naldo 14, 84, Vierinha 29/Martial 10, Guilavogui 82ag)

PSV - CSKA Moskva 2-1 (De Jong 78, Propper 85/Ignjaševič 76pen)

1. Wolfsburg 12

2. PSV 10

3.Manchester United 8

4. CSKA 4

Skupina C:

Galatasaray - Astana 1-1 (Inan 64/Twumasi 62)

Benfica - Atletico Madrid 1-2 (Mitroglou 75/Niguez 33, Vietto 55)

1. Atletico 13

2. Benfica 10

3. Galatasaray 5

4. Astana 4

Skupina D:

Manchester City - Borussia (M) 4-2 (Silva 16, Sterling 80, 82, Bony 84/Korb 19, Raffael 42)

Sevilla - Juventus 1-0 (Llorente 65)

1. Manchester City 12

2. Juventus 11

3. Sevilla 6

4. Borussia (M) 5

PRIJENOS UŽIVO

90' - Završene su sve utakmice. U skupini B ispao je veliki Manchester United, a dalje idu Wolfsburg i PSV.

85' - Nevjerojatni preokret PSV-a koji ih vodi dalje, a izbacuje Manchester United. Nizozemci su poveli 2:1.

84' - Kakva drama u Wolfsburgu. United je prvo izjednačio na 2:2, ali Wolfsburg je samo dvije minute kasnije opet u vodstvu drugim golom Nalda.

81' - Kakav preokret Cityja u samo dvije minute. Zabili su dva gola u dvije minute preko Raheema Sterlinga.

78' - Sreća Manchester Uniteda bila je kratkog vijeka. PSV je izjednačio nakon samo dvije minute preko De Jonga.

76' - Kakva sreća za Manchester United. CSKA je u Eindhovenu poveo protiv PSV-a, što je rezultat koji vodi Manchester United dalje.

74' - Nevjerojatni Real ne staje. Svoj treći gol na susretu zabio je Benzema za vodstvo Reala 8:0!

70' - GOOOOOL! Real vodi 7:0! Sedmi gol zabio je Hrvat Mateo Kovačić!

59' - Ronaldo neumoljivo trpa Malmöu. Zabio je svoj četvrti gol večeri i njime je srušio rekord. Prvi je u povijesti Lige prvaka koji je zabio 10 golova u skupini. Trenutno ih ima 11 na kontu.

56' - Gol u Lisabonu. Atletico je povećao prednost protiv Benfice na 2:0 golom Vietta, a istovremeno je PSG zabio protiv Šahtara preko Lucasa.

50' - Real protiv Malmöa vodi s 5:0! Hat-trick je upisao Ronaldo!

47' - Tek su dvije minute u drugom dijelu trebale Realu za novi gol. Zabio je Ronaldo, kojem je to drugi gol u ovoj utakmici.. Real vodi protiv Malmöa 4:0!

45' - Završena su prva poluvremena na svih osam utakmica.

42' - Iznenađenje na Etihadu. Borussia Mönchengladbach preokrenula je protiv Manchester Cityja i golom Raffaela vodi 2:1.

39' - Među strijelce Reala upisao se i Ronaldo! Real protiv Malmöa vodi 3:0, a Ronaldo je sjajno zabio iz slobodnog udarca.

33' - Atletico je zatresao mrežu Benfice u Lisabonu preko Nigueza i poveo 1:0.

29' - Potpuni preokret Wolfsburga. Prekrasnu akciju 'vukova' završio je Vierinha i gurnuo 'crvene vragove' na rub ponora. Vukovi su čvrstu obranu Uniteda probili dva puta u samo 15 minuta.

24' - Real lakoćom zabija protiv Malmöa. Strijelac je opet Benzema, a asistent Ronaldo. Kraljevi vode 2:0.

19' - Borussia (M) uzvraća udarac. Korb trese mrežu 'građana' nakon sjajne akcije i izjednačava na 1:1.

16' - Manchester City vodi protiv Borussije (M) na Etihadu. Zabio je Silva na asistenciju Sterlinga.

14' - GOOOOL! Vodstvo Manchester Uniteda bilo je kratkog vijeka. Izjednačio je Wolfsburg, a strijelac je Naldo.

12' - Gol u Madridu! Real je slomio otpor švedskog Malmöa golom Benzeme kojem se lopta odbila kao na pladnju.

11' - GOOOOL! Manchester United je poveo u gostima kod Wolfsburga, zabio je Martial.

10' - Interesantno, u prvih deset minuta nije postignut niti jedan gol u osam utakmica koliko ih se igra diljem Europe.

1' - Započele su utakmice posljednjeg, 6. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:58