KONAČAN POPIS PUTNIKA

Slaven Bilić je odlučio: Lovren, Kalinić, Vrsaljko i Blažević ne putuju u Ukrajinu i Poljsku!

Nakon dužeg nagađanja izbornik je odlučio izostaviti Lovrena s popisa. Osim braniča Lyona na 'nesretnom' popisu našli su se još i Kalinić, Vrsaljko te Blažević

Slaven Bilić je jučer bio na težoj kušnji nego da je bio na ispitu državne mature. Morao je Goranu Blaževiću, Šimi Vrsaljku, Nikoli Kaliniću i Dejanu Lovrenu objasniti da ne idu na Europsko prvenstvo.

Priznat će da se osjećao užasno, ali da je sve odradio hladne glave i pri zdravoj svijesti, uvjeren da su odluke poštene i objektivne. Muke hrvatskog izbornika ipak nisu tako teške, kao šokovi Cesarea Prandellija, talijanskom izborniku u praskozorje na vrata baze u Covercianu kucaju karabinjeri s nalogom za hapšenje i odvode mu igrače iz kampa.

Lovren bez izgleda

- Dejana Lovrena smo testirali u rano jutro. Da su postojali i minimalni izgledi da za 15 dana bude spreman, ostavili bismo ga na popisu. Ali, već nakon testa, koji nije obavio ni pod maksimalnim opterećenjem, Lovrena je jako boljelo i nije bio potreban specijalni liječnički konzilij da bi se shvatilo da se na njega ne može računati - objasnio je hrvatski izbornik, podvukavši da je to težak udarac za nacionalni team jer je Lovren vrlo važan igrač.

Hrvatska je ostala na tri stopera (Ćorluka, Schildenfeld, Šimunić), uz rezervu Dujmovića, koji može pokriti i tu poziciju. Testirali su ga u Neubergu, bio je vrlo siguran i dominantan.

- Nikola Kalinić se nametnuo, bio sam spreman voditi i petog napadača, ali stoperi su mi važniji. U ovom procesu nikoga ne smijete ‘častiti’, pa iako teškog srca, morao sam prekrižiti i Kalinića. Šime Vrsaljko? Njegove igre u zadnjih šest mjeseci bile su u nekom grču i u ovom času na njegovoj poziciji više vjerujem Vidi…

Kako su reagirali?

- Znali su da su na vagi. Bio sam spreman na sve reakcije, no to su objektivni i razboriti momci.

Slaven Bilić je jučer oslobodio reprezentativce popodnevnog treninga i pustio ih u Beč na kavu. Stručni stožer je ostao u Bad Tatzmannsdorfu i vrtio snimke utakmica naših suparnika. Na kraju press konferencije izbornik je zaključio:

- I nakon teških odluka, sve je za pet! Atmosferu nisu pokvarili ni otpis igrača, ni doping kontrola, rezultati testa bit će poznati za sedam dana. Štoviše, jako me veseli povratak Eduarda da Silve, s kojim sam u utorak dugo razgovarao. Kazao je da je u Donjecku 25 dana naporno trenirao, vratila mu se brzina, opet je u punoj snazi, Olić i Dudu su jedinstveni igrači, spremni za velike stvari. A iza Jelavića i Mandžukića je velika sezona.

Mogu ostati, a mogu i otići

Tako su jučer otklonjene i zadnje dvojbe. Naravno, otpisani igrači, koji po vlastitoj želji mogu otići kući ili ostati s reprezentacijom, u niskom startu čekaju ako se netko, nedajbože, ozlijedi.

Šime Vrsaljko je emotivno podnio brisanje s liste punika za EP, ali je sačuvao hladnokrvnost:

- U dubini duše sam se ipak nadao da ću ostati. Naravno da mi je žao, ali izborniku ne mogu ništa zamjeriti. Jednako mi je žao što je otpao i Dejan Lovren, to je ozbiljan hendikep za reprezentaciju.

Popis putnika za Euro:

Vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava,

Obrana: J.Buljat, D.Vida, V.Ćorluka, D.Pranjić, G.Schildenfeld, J.Šimunić, I.Strinić

Vezni red: D.Srna, I.Rakitić, T.Dujmović, L.Modrić, O.Vukojević, I.Perišić, N.Kranjčar, I.Iličević, M.Badelj

Napadači: N.Jelavić, I.Olić, Eduardo, M.Mandžukić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:34