KOBNA PLOVIDBA

TRAGIČNO OTKRIĆE S COSTA CONCORDIJE Otac i petogodišnja kćer nisu pušteni u čamac za spašavanje pa se utopili!

Djevojčica (5) i njezin otac poginuli su na Costa Concordiji nakon što im je onemogućeno da se ukrcaju na brod za spašavanje.

Dayana Arlotti i njezin otac William Arlotti upali su u poplavljeni dio broda i utopili se nakon što su im odbili pružiti pomoć. Prema svjedočanstvima preživjelih, oni su pokušali ući u jedan od čamaca, ali nitko za njih nije htio napraviti mjesta.

'Nakon što su odbijeni poslani su na drugu stranu broda koji se počeo prevrtati zbog čega su upali u poplavljeni dio i više im nije bilo spasa', navode svjedoci događaja.

Potresna priča o njihovoj smrti dio je dosjea o cijelom slučaju napisanom na 60 stranica.

U dosjeu je zabilježena i priča o hrabrom muzičaru Giuseppeu Girolamou koji je također poginuo. On je svoje mjesto na čamcu za spašavanje ustupio djevojčici. Potom su ga također poslali na drugu stranu broda gdje je vrlo brzo upao u poplavljeni dio iz kojega nije uspio naći izlaz.

Podsjetimo, u brodolomu do kojeg je došlo prošle godine u siječnju u Toskani poginule su 32 osobe. Trenutno je u tijeku suđenje ozloglašenom kapetanu Francescu Schettiniju kojeg se smatra glavnim krivcem što je do nesreće uopće došlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:18