OŠTRO PRIOPĆENJE

ORaH 'Na izbore idemo samostalno, a ne sa SDP-om! Sve ostalo su podmetanja'

 Emica Elvedji / CROPIX

ZAGREB - Stranka ORaH priopćila je danas da na sve predstojeće izbore izlazi samostalno i pritom opovrgnula i ocijenila zlonamjernima napise u medijima da je ORaH siguran postizborni partner SDP-a.

Potaknuti učestalim medijskim špekulacijama o mogućoj suradnji ORaH-a s drugim strankama, ponovno najoštrije demantiramo takve insinuacije koje zbunjuju naše članove i simpatizere, stoji u priopćenju ORaH-a.

Stranka podsjeća da je već mnogo puta nedvosmisleno informirala medije i javnost da na sve izbore izlazi samostalno te da "nije moguća postizborna suradnja sa strankom koja programski, ali i u smislu političke vjerodostojnosti i odgovornosti nije kompatibilna s ORaH-om".

"S obzirom na činjenicu da mnogi mediji i politički komentatori u posljednje vrijeme lažno informiraju javnost da će ORaH podržati i biti dio tzv. lijeve Vlade predvođene SDP-om, ovom prilikom jasno demantiramo takve tvrdnje. Podsjećamo da je predsjednica stranke Mirela Holy izašla iz SDP-a upravo zbog toga što ta stranka nije poštovala svoj program i nije realizirala politike na temelju kojih je dobila priliku upravljati državom, te da ORaH sigurno neće sudjelovati u političkom projektu koji bi omogućio produžetak sadašnje neuspješne politike koja nije u interesu građana i građanki Hrvatske", poručuje ORaH.

Medijske špekulacije da je ORaH siguran partner SDP-a koji će osigurati još jedan mandat sadašnjoj vladajućoj garnituri u ORaH-u smatraju zlonamjernim medijskim podmetanjima jer takve tvrdnje nisu potkrijepljene nijednim njihovim stavom ili izjavom, već upravo suprotno.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednice stranke Mirele Holy da je iz SDP-a izašla zbog nepoštivanja izbornog programa stranke.

"Iz SDP-a nisam izašla da bih se vratila i na taj način omogućila nastavak nevjerodostojne politike koja dokazano nije u interesu hrvatskih građanki i građana", poručuje Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:59