ŠTIMAC OTKRIO

'Mourinho me uvjerio me je da je Modrić u najboljoj formi'

 Ronald Goršić/CROPIX

Izbornik Igor Štimac okupio je reprezentaciju za drugi mini ciklus u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazilu. Prvo slijedi Makedonija na stadionu Filip II Makedonski u Skopju 12. listopada, a zatim četiri dana kasnije Wales dolazi u Osijek.

Wales je za Štimca daleki futur, sada je samo Makedonija u fokusu i žiži interesa:

- Za onaj prvi ciklus imali smo dosta problema, neki igrači su bili preopterećeni sa po desetak utakmica u mjesec dana, drugi nisu imali niti 90 minuta u nogama. Sada je situacija, srećom, puno drugačija. Većina je igrača u formi, s ozljedama nemamo problema. Idemo ostvariti cilj i pokušati izboriti tri boda.

Za Štimca ne postoji problem u činjenici da si Makedonci ne smiju priuštiti još jedan poraz:

- Naša će se igra bazirati na napadačkim akcijama, na kreaciji. Prodornost, okomite lopte, brzina kretanja...Na tome ćemo inzistirati, a ne na sprečavanju igre suparnika. U tom nas smislu ne zanima njihov broj jedan Pandev. On jeste veliki igrač, evo, zabio je još jedan pogodak, sada je u zreloj igračkoj dobi. Nisam siguran da ćemo ga markirati striktno ili ćemo ga kombinirano pokrivati. Vidjet ćemo, to zavisi od naše momčadi koja će istrčati na teren.

Uz Štimca su se predstavili i Ivan Rakitić i Milan Badelj. Obojica uvjereni u pobjedu, obojica ustaljeni u svojim momčadima u Španjolskoj i Njemačkoj. Obojica puni optimizma.

- Dobro sam se adaptirao u Njemačkoj. Cilj nam je tri boda. Makedonija nije iz prve dvije jakosne skupine euro nogometa, no pokazali su i u Maksimiru koliko mogu biti neugodni, rekao je Badelj dodavši da će atmosfera u Skopju biti prava nogometna.

- Barem ćemo u gostima igrati pred punim stadionom, nadovezao se Štimac aludirajući na slabu posjetu navijača na zadnjoj utakmici u Maksimiru.

Štimac je zato zadovoljan onim što reprezentaciju čeka u drugoj utakmici u Osijeku protiv Walesa:

- Bio sam u inspekciji i vidim kako nas nestrpljivo očekuju. Nagradit ćemo Slavonce s tri boda...

‘Španjolac’ Rakitić uvjeren je da će se vratiti u prvu momčad iz koje je ispao baš nakon prve utakmice s Makedonijom:

- Ne dolazim na utakmice reprezentacije samo da vidim dečke, naravno da želim u prvih 11, to je cilj svim igračima, no za to se moram nametnuti.

Kao insajder, Rakitić je otvorio temu o zadnjem derbiju u Španjolskoj, ali je o El Clásicu više govorio Štimac:

- Bila je to posebna utakmica, ne kao one njihove međusobne prije par godina. Cijela je naša momčad gledala utakmicu zajedno u sali na velikom ekranu, bila je zaista veličanstvena. Nakon toga smo gledali i ostale derbije koji su se igrali u Europi. I u Italiji i u Francuskoj bilo je super, no sve su bile sive i obične u usporedbi s Barcom i Realom.

Štimca ne brine činjenica da Luka Modrić nije igrao niti sekunde:

- Pričao sam s trenerom nakon utakmice, uvjerio me je da je Luka u najboljoj formi. Nebitno je što nije igrao, on nam dolazi kao najveći naš adut za pobjedu u Skopju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:14