NEPRIHVATLJIVA STAJALIŠTA

Sve je spremno za svečanu Nikolićevu inauguraciju, no dolazak mnogih predsjednika europskih i svjetskih država će izostati

The nationalist Serbian Progressive Party leader, and presidential candidate, Tomislav Nikolic, waves to members of the media at a press conference in Belgrade, Serbia, Sunday, May 6, 2012. A pro European Union candidate and a nationalist opponent are headed for a runoff in Serbia's presidential elections, while the ruling pro Western party is likely to form the next coalition government, independent pollsters said Sunday. (AP Photo/ Marko Drobnjakovic)
 Marko Drobnjaković / AP

U Beogradu je sve spremno za svečanu inaguaraciju novoizabranoga predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Bit će to svečanost bez uglednih gostiju iz regije - dolazak mnogih predsjednika europskih i svjetskih država će izostati, javlja HRT.

Dolazak su otkazali hrvatski, makedonski i slovenski predsjednik te predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Razlog su neprihvatljiva politička stajališta srbijanskog šefa države.Od poznatijih političata u regiji u Beogradu će sutra biti predsjednici Crne Gore i Republike Srpske, Filip Vujanović i Milorad Dodik. EU će predstavljati povjerenik za proširenje Stefan Fule.

NIkolić je za predsjedinka Srbije izabran na izborima održanima 20. svibnja, a dužnost je službeno preuzeo 31. svibnja, položivši predsjedničku prisegu pred srbijanskim parlamentom, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:33