STIŽE 'THE VOICE'

NAJSKUPLJI PROJEKT HTV-a Jacques: 'Nakon dvije i pol godine skrivanja u kuhinji, vraćam se jači nego ikad'

Zagreb, 131014.Prisavlje.HRT.Predstavljanje showa The Voice u kojem ce sudjelovati kao mentori: Indira Vladic Colonia, Ivan Decak, Jacques Houdek, Tony Cetinski.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

Tony Cetinski posljednji je od četvero mentora showa “The Voice” koji je HTV otkrio javnosti. Pored Cetinskog koji je već bio dio sličnih showowa poput RTL-ovog “Hrvatska traži zvijezdu”, među mentorima su Indira Levak iz “Colonije”, Ivan Dečak iz “Vatre” te Jacques Houdek.

Na prvom jučerašnjem službenom predstavljanju hrvatske verzije te licencne emisije koja se emitira u 50-ak zemalja širom svijeta, Aleksandar Kostadinov zadužen za komunikaciju, najavio je “The Voice” kao prvi veliki multimedijalni show HTV-a, čije glavno obilježje će biti da se traži najljepši glas, a ne stas u Hrvatskoj.

- Nismo imali nikakvih problema naći kandidate za mentorske uloge, iako je to zbog pravila koje nalaže show malo komplicirano, kao i zbog činjenice da je to angažman koji će im oduzeti narednih šest mjeseci. Što se tiče odabira pjesama koje će se izvoditi, kandidati će imati veliki izbor i slobodu u odabiru, pa ako žele otpjevati neki od domaćih hitova, to mogu napraviti - kazao je Kostadinov.

- Nakon dvije i pol godine skrivanja u kuhinji, vraćam se jači nego ikada, kao što i sami vidite - našalio se Houdek te doda kako mu se izuzetno sviđa ovaj projekt jer se temelji na istim vrijednostima na kojima je i on gradio svoju karijeru - vokalnoj kvaliteti.

Kako “The Voice” već ima otvorene stranice na Facebooku, Twitteru i Instagramu, jer je naglasak projekta upravo na društvenim mrežama, tako su krenule i kritike u izboru mentora. Jednima je zasmetao što se Cetinski već pojavljivao u takvim showovima, drugi su bili mišljenja da Indira i nema baš neke vokalne sposobnosti, Dečaku je zamjereno što nije osobito poznat, a Houdeku da se obukao kao Papa,...

Na upit nije li previše pop glazbenika u žiriju, Kostadinov je uzvratio:

- Mislim da smo odabirom mentora napravili dobru ravnotežu u glazbenim žanrovima, aiko nismo išli na varijantu ono što nazivamo hrvatskim pop-om - kazao je Kostadinov. Do sada je HTV-u stiglo oko 1500 prijava, od kojih je 800-injak pravilno ispunjeno (upitnik je vrlo sveobuhvatan i zahtjevan), a show kreće s televizijskim emitiranjem 17. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:23