DRAMA U AMERICI

'MOJ PRIJATELJ OBAMA LAGAO JE NAROD. MORA PROMIJENITI ZAKON' Clinton o zdravstvu

Clinton je do sada bio najveći Obamin partner u provođenju Obamacarea

Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton iznenadio je javnost agresivnim istupom protiv Baracka Obame i njegovog zakona o zdravstvenoj zašititi.

'Osobno vjerujem da predsjednik Obama mora učiniti sve, čak i promijeniti zakon, da ljudima ne poskupi njihovo zdravstveno osiguranje', izjavio je Clinton.

NOVA KNJIGA O BARACKU OBAMI Predsjednik SAD-a se hvalio: 'Jako dobro ubijam ljude'

Nakon lansiranja takozvanog Obamacarea, novog američkog sustava zdravstvene zaštitite, koji je svim Amerikancima nametnuo zakonsku obvezu kupovanja osiguranja, mnoge obitelji primijetile su da im je osiguranje skuplje nego prije, iako je Obama govorio da se to neće dogoditi.

'Ispričavam se svima na problemima s novim zakonom', izjavio je nedavno Obama i dodatno razljutio javnost koja je skeptična prema novom zakonu.

Clinton je do sada bio najveći Obamin partner u provođenju Obamacarea, za koji se očekivalo da će povećati broj osiguranika i time spustiti prosječnu cijenu osiguranja. Nažalost, zbog tehničkih poteškoća do toga nije došlo, a nedavno je iscurila informacija kako je svega 40.000 Amerikanaca kupilo policu osiguranja. Bijela Kuća očekivala je pola milijuna polica do sredine studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 18:20