ZAGREBAČKA ŠKOLA

ČOVJEK-SLON 'Slom' Davida Lovrića natječe se u Annecyju

 Vimeo
David Lovrić je radio kao ilustrator i suradnik na stripovima nekoliko hrvatskih izdavača, a surađivao je i na storyboardovima te radio kao animator

Animirani film Slom Davida Lovrića uvršten je u natjecateljski program diplomskog filma na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju , čije će se 54. izdanje održati od 9. do 14. lipnja, javlja HAVC .

Slom je trominutni animirani film koji počinje prizorom lika s glavom slona koja stoji pred ogledalom u kupaonici i počinje se ponašati nasilno i nepredvidljivo.

David Lovrić je radio kao ilustrator i suradnik na stripovima nekoliko hrvatskih izdavača, a surađivao je i na storyboardovima te radio kao animator u nekoliko hrvatskih produkcijskih kuća na projektima kao što su Cvijet bitke i Skriveni talent. U 2009. godini izdao je i svoj strip-prvijenac, 'Godina gunđanja'. Za Slom je radio scenarij i montažu, korištena je glazba grupe Aufgehoben, uz dodatne zvukove Luke Bartolića. Film je nastao u koprodukciji Zagreb filma i Akademije likovnih umjetnosti, a pod mentorstvom Darka Kreča (ALU) kao diplomski film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:37