STRAŠAN ZLOČIN U ZADRU

BEBA JE OPERIRANA, BORI SE ZA ŽIVOT 'Na respiratoru je...'

 Jure Miskovic / CROPIX

ZAGREB/ZADAR - Desetomjesečno dijete koje je u utorak u Zadru teško ranjeno u glavu iz vatrenog oružja operirano je u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti Klaićeva i još se bori za život, a u zadarskoj bolnici za život se bori i njegov otac.

Dijete, s prostrijelnim ozljedama glave, je operirano, rane na glavi i mozgu su sanirane, još uvijek je na respiratoru i bori se za život. Za sada je stabilno, a netom obavljena snimanja pokazuju dobar nalaz i nadamo se dobrome, izjavio je Hini u srijedu neurokirurg zagrebačke Klinike za dječje bolesti Klaićeva dr. Miroslav Gjurašin koji ga je i operirao.

I dalje je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim Zadraninom Zlatkom Svirčićem kojeg se sumnjiči da je u utorak oko 11 sati u Zadru, s više pucnjeva iz vatrenog oružja teško ozlijedio 49-godišnjaka i 10-mjesečnu bebu, a zatim u fizičkom sukobu napao 39-godišnjeg muškarca, izvijestila je zadarska Policijska uprava zadarska. Svirčić je jutros uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje teškog ubojstva u pokušaju, priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2013
Zadar, 241214.Istraznom sucu zupanijskog suda u Zadru jutros je priveden Zlatko Svircic koji je jucer tesko ranio supruga bivse zene i njihovo 10-mjesecno dijete.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Nakon jučerašnje tragedije 10-mjesečna beba je s prostrijelnom ranom glave prevezena u zagrebačku Klaićevu bolnicu, a liječnici zadarske Opće bolnice bore se za život 49-godišnjeg oca.

Neslužbeno se doznaje da je u trenutku pucnjave reagirao 39-godišnji susjed koji se fizički sukobio s napadačem te ga otjerao. Navodno se 55-godišnjak nakon toga sam prijavio zadarskoj policiji.

Također se neslužbeno doznaje da je 55-godišnjak još prije 10 godina uvjetno kažnjen jer je bivšoj supruzi prijetio vatrenim oružjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:29