ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA

RASKRINKANA DVOJICA MONSTRUMA Jedan kujicu vezao kablom pa je u vreći bacio u smeće, drugi psu izbio zube

 Damir Glibušić/CROPIX

Policajci PU virovitičko-podravske punih šest dana su tragali za bešćutnom osobom koja je u kontejner za smeće bacila živog, vezanog psa. Zahvaljujući građanima koji su 21. srpnja doslovce kopali po smeću i tragali za plastičnim bocama i drugim vrijednim predmetima, uočili su plastičnu vrećicu kako "daje" znakove života. U njoj je, na zaprepaštenje svih, bila izmučena ženka psa mješanca koja je imala noge vezane električnim kabelom. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je vlasnik psa 38-godišnji muškarac iz okolice Virovitice koji je svom psu, kažu u policiji, "nanio nepotrebnu bol izlažući je nepotrebnim patnjama".

- Pronađena mješanka je smještena u sklonište za životinje, a protiv počinitelja uslijedila je kaznena prijava - poručuju iz PU virovitičko-podravske.

Na području, pak, Velike Kopanice, zabilježena je još jedna tragedija na štetu životinja, a zbog čega je prijavljen 65-godišnji mještanin.

Brodskoposavska policija je nakon rezultata veretinarskog pregleda utvrdila da se 65-godišnjak na imanju svoje vikendice iživljavao nad svojim psom pasmine hrvatski ovčar. Pregledom psa, veterinar je policiji otkrio da je pas tupim predmetom izudaran po njuški a zbog čega je ostao bez zubi na donjoj i gornjoj čeljusti.

Premlaćeni pas je vlasniku oduzet te je dodijeljen na skrb drugoj osobi, a protiv nesavjesnog vlasnika policija je obavijestila nadležno državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:45