BRAVO!

Veliki uspjeh! Zagrebački Franko‘s Pizza&Bar proglašen je 14. najboljom pizzerijom u Europi

Iz Madrida stižu lijepe vijesti, zagrebačka pizzerija zasjela je na visoko mjesto na listi najboljih u cijeloj Europi (izvan Italije)

Ekipa iz zagrebačke pizzerije Franko‘s Pizza&Bar trenutno se nalazi u Madridu, gdje je danas održano proglašenje najboljih pizzerija u Europi prema izboru 50 Top Pizza. Kako su objavili na društvenim mrežama, ove godine pripalo im je nevjerojatno 14. mjesto na listi, što je zbilja velik i značajan uspjeh. Podsjećamo, 2024. godine proglašeni su 43. najboljom pizzerijom u Europi (izvan Italije) prema istom izboru.

"Zagreb je posljednjih godina postao grad u kojem kvalitetna pizza zauzima značajno mjesto na domaćoj gastronomskoj sceni, a sve to ponajviše zahvaljujući Franko‘s Pizza&Baru. U pitanju je elegantno uređena pizzerija gdje nude pizze napravljene s visokokvalitetnim sastojcima, a nadjevi se kreću od tradicionalnih do maštovitijih opcija", poručuju iz 50 Top Pizza.

image
/ Cropix/

Dodaju i kako je u Frankosu uvijek dobar izbor njihova margherita te kako nude i velik izbor vina po poštenim cijenama. Općenito, napominju, cijene se uglavnom kreću kao i u drugim pizzerijama u gradu, ali je kvaliteta na višoj razini.

"Obavezna postaja za ljubitelje pizze kada se nađete u Zagrebu ili ako ste u samo u prolazu", dodaju.

image
Frankos Pizza & Bar Facebook Page/
image
Ustupljena Fotografija/

Kratko smo se čuli i s ekipom iz Frankosa, koja još uvijek ne može vjerovati kakav su veliki uspjeh postigli. Inače, ove su godine bili prilično aktivni pa su, uz novitete na meniju, organizirali i nekoliko gostovanja inozemnih pizzaiola. Posjetile su ih, među ostalima, ekipe iz Majstora i Margarite, Pop‘s Pizza, ali i talentirana Suzana Doroški.

Prema izboru 50 Top Pizza, Franko‘s Pizza&Baru pripala je i posebna nagrada "Performance of the Year 2024", a u kategoriji ‘Excellent Pizzerias‘ našla se i zagrebačka pizzerija Basta. Cijeli popis u toj kategoriji pogledajte ovdje.

Dobro je dodati, među 50 najboljih u Europi (izvan Italije), nalazi se i nekoliko pizzerija iz susjednih zemalja. To su upravo slovenski Pop‘s Pizza na 30. mjestu, te beogradske pizzerije Pietra na 32. i Majstor i Margarita na 37. mjestu. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 11:41