GOSTOVANJE O KOJEM SE PRIČA

Beogradski pizza majstori popunili sve do zadnjeg stola u zagrebačkom Frankosu: ‘Želja nam je pop-up u Rovinju‘

Hvaljena zagrebačka pizzerija ide dalje s gostovanjima najboljih na internacionalnoj sceni. Ovog puta u goste su stigli pizzaioli iz popularne beogradske pizzerije Majstor i Margarita

Drugo po redu gostovanje u zagrebačkom Frankosu itekako je zainteresiralo zagrebačku publiku, a kako i ne bi kada su njihovu pizza peć preuzeli majstori iz beogradske pizzerije Majstor i Margarita. Ako nekim slučajem još uvijek niste čuli za njih, u pitanju je 33. najbolja pizzerija u Europi prema izboru 50 Top Pizza i jedan od razloga zašto Hrvati toliko vole svratiti u Beograd. Dokaz tome je i rasprodana večera u samo nekoliko sati nakon što je ekipa iz Majstora i Margarite najavila svoj dolazak.

"Jako smo sretni što smo dobili priliku pripremati pizze za zagrebačku publiku. Kod nas u Beogradu je ludilo svaki dan, ali evo, došli smo s tri pizzaiola i našim menadžerom Đorđeom jer smo dobri s ekipom iz Frankosa i uvijek kad dođu u Beograd, rado svrate k nama na pizzu pa nismo previše razmišljali kada su nas pozvali", rekao nam je Vladimir Bajagić, vlasnik pizzerije Majstor i Margarita.

Dodao je i kako u Beogradu kroz cijelu godinu imaju zbilja puno posla te dnevno izbace i oko tisuću pizza. Za sada imaju dvije Majstor i Margarita pizzerije, a plan za 2024. im je otvoriti i treću.

"Dinamičan je to posao, posebno kada gostu želiš ponuditi najbolje od sebe i baš zato što je pizza nešto što se jede brzo i smjena gostiju je brza. Ali okupili smo stvarno dobar tim, ljude kojima vjerujemo i mislim da je u tome ključ. Nije nam cilj postati industrija, želimo cijelo vrijeme držati kvalitetu i tijesta i namirnica", rekao je Bajagić.

image
Privatna arhiva

U Franko‘s su tako došli s pet različitih pizza - Margheritom Madre, Zucca picante s kremom od bundeve, gorgonzolom i ‘ndujom, zatim pizzom s mortadelom i pistacijom, Formaggio e melanzane s kremom od patlidžana i paprike te Cvetom, s karameliziranim cherry rajčicama, salssiciom i jestivim cvijećem.

"Došli smo s pizzama koje su malo drugačije od onih koje radi Franko‘s. Kod nas je karakteristično to naše tijesto kojem posvećujemo zbilja puno pažnje, pratimo ga u različitim dijelovima dana kako bi uvijek bilo isto. Brinemo i o dodacima, imamo svog mesara koji nam radi kobasicu nalik salssiciji, a dodatke kao što je krema od patlidžana i pesto od pistacija radimo sami. Posebno smo ponosni na našu Margheritu Madre kojoj dodajemo i ulje od češnjaka koji joj baš daje dobar okus. Na nju stavljamo tri vrste rajčice, buffalo mozzarellu, sušenu rajčicu, to je više gourmet pizza, ali opet dovoljno jednostavna i ljudi, a i mi, je volimo jer po toj pizzi jasno možeš vidjeti što i kako bi radimo."

image
Privatna arhiva

Na kraju nam je Bajagić otkrio i kako im je velika želja proširiti se izvan Beograda, pa čak i izvan granica Srbije, a posebno im se sviđa ideja širenja na more.

"Mi bismo baš htjeli na more, nešto smo razmišljali da napravimo nekakav pop-up Rovinju u budućnosti, ali vidjet ćemo još hoće li se to ostvariti, za sada su to samo naše želje."

Isprobali smo njihovu pizzu s pestom od pistacije i mortadelom, koja je bila zbilja slasna i prilično zasitna, a istovremeno mekog, laganog i prozračnog tijesta, baš kao što od dobre napoletane i očekujemo. Isprobali smo i Cvetu, s mozzarellom fior di latte, karameliziranim cherry rajčicama, salsicciom, origanom, bosiljkom, jestivim cvijećem i maslinovim uljem. Zbog kobasice, ova je bila nešto teža, zasitnija i zbilja moćna, a zbog cvijeća i prilično efektna. Obje bismo ponovili i zbog obje bismo pri svakom posjetu Beogradu svakako rado svratili u Majstor i Margarita pizzeriju. Pitanje je samo bismo li, uz svakodnevnu gužvu, uspjeli uhvatiti koji slobodan stol.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Ovo je inače drugo po redu gostovanje u organizaciji pizzerije Franko‘s. Nakon Suzane Doroški, koja se zagrebačkoj publici predstavila prva i sada ekipe iz Majstora i Margarite, Ivan Šetka iz Frankosa najavio je još nekoliko velikih internacionalnih imena, a otkrio nam je i kako 20. prosinca u njihovu kuhinju dolazi chef Ante Udovičić. Nakon toga, 17. siječnja na redu je ekipa iz fantastične ljubljanske pizzerije Pop‘s Pizza Place. Za više informacija svakako zapratite Franko‘s na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:09