POGLED U BUDUĆNOST

EVO KAKVU SU VAM SUDBINU ODREDILE ZVIJEZDE: VELIKI GODIŠNJI HOROSKOP JUTARNJEG LISTA ZA 2018. GODINU Donosimo vam detaljan pregled za godinu pred vama

Planetarna kretanja u 2018. navješćuju korjenite promjene i dramatična zbivanja koja će imati velikog odjeka u globalnoj politici i u pojedinačnim sudbinama. Sudbinski Saturn u Jarcu jača desnicu i vojne strukture, ali i donosi propast nekolicini moćnika. Jupiter u Škorpionu stavlja u fokus rad farmaceutskih tvrtki i špijunskih centara te donosi seksualne skandale i sumnjive smrti. Dugi boravak Marsa u Vodenjaku od 16. svibnja do 15. studenoga ometat će dogovore i kompromise. Svibanj, srpanj, kolovoz i studeni prijete naglim reakcijama svjetskih lidera i institucija. Saturn će pridonijeti jačanju centara moći, no na proljeće i jesen jačat će i otpor prema njima. Posebno značajno bit će ljeto, kada su na rasporedu tri pomrčine – Sunca 13. srpnja i 11. kolovoza te Mjeseca 27. srpnja. Potpuna pomrčina Sunca 11. kolovoza 1999. donijela je Rusiji novog premijera Vladimira Putina i niz katastrofalnih potresa u Turskoj i Grčkoj. Za američkog predsjednika Donalda Trumpa (Blizanci, 14. 6. 1946.) nastavljaju se krizna stanja, budući da će Saturn napadati njegove brojne planete u Raku i Vagi. Naročito stresni bit će mu siječanj, ožujak, srpanj i kolovoz. Zvijezde neće maziti ni hrvatskog premijera Andreja Plenkovića (Ovan, 8. 4. 1970.). Mars, Jupiter i Saturn skrojit će mu prilično tijesno odijelo, a njegova koalicijska Vlada mogla od proljeća pucati po šavovima. U siječnju i travnju pojavit će se naznake problema s kojima će se morati nositi do kraja godine.

, Image: 317260749, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ovan (21.3. - 20.4.)

Uz napore do zvijezda

Balansirat ćete između privatnog života i karijere, javne i skrivene veze, želje za putovanjima u nepoznato i potrebe za obiteljskom sigurnošću. Dosta ćete se povoditi za svojim instinktima i intuicijom, a u trenucima kad vas preplave emocije, strast ili bijes, reagirat ćete naglo i nekontrolirano. Ljubav će vam biti nadahnuće, ali i izvor brige.

Ljubav zahtijeva žrtve

Htjet ćete mnogo više ljubavi i pažnje nego što je dobivate, a za strast u vezi morat ćete se posebno truditi. To će naročito biti izraženo kod onih čiji partner nerado govori o svojim osjećajima ili im nešto zamjera. Nerazumijevanju će pridonijeti i financijske poteškoće, posebno ako nemate jednak odnos prema novcu ili vam se prihodi dosta razlikuju. Usmjerenost na karijeru i materijalne interese zahtijevat će prevelike žrtve. Ako ste ušli u brak iz velike i pomalo slijepe ljubavi, uskoro će se pojaviti različitosti o kojima prije niste vodili računa. Postupno će jaz između vas dvoje biti sve veći, a imate li djecu, nećete ih moći izolirati od vaših čestih prepirki. Tražite li novu ljubav, naći ćete je u nekoliko navrata, a što bi moglo značiti i ni jednom kako treba. Nije isključeno i da se nađete u ljubavnom trokutu, najprije iz znatiželje, strasti i zabave, a potom i iz vlastite nemoći da iz njega isplivate. Ljubavna afera s poslovnim suradnikom mogla bi zaprijetiti karijeri.

Prihvaćate poslovne izazove

Već na početku ove godine bit će vam jasno da vam neće teći samo med i mlijeko. Saturn će vas tjerati na rad i žrtvovanje slobodnog vremena, no bez toga i nećete moći puno napraviti. Očekuje vas godina u kojoj ćete se morati mnogo odricati te naporno učiti i raditi, ali će vam zato uspjeh biti slađi. Ipak, moguće je da vas neki privatni problemi, bračni ili obiteljski, uspore na određeno vrijeme. Kod nekih će upravo posao i karijera biti uzrokom udaljavanja od svojih najbližih, a što budu više šutjeli o tome, stanje će biti sve gore.

Ponekad ćete imati osjećaj da ste se našli pred zidom, naročito ako ste se upustili u zahtjevan posao ne biste li svojoj obitelji omogućili bolji život. Zato će biti važno da odmah uzmete u obzir sve moguće negativne posljedice usmjerenosti na karijeru, osobito žrtvovanje obiteljskog sklada i ljubavnog života.

Problemi sa zglobovima

Bit ćete osjetljivi u emotivnom i zdravstvenom pogledu, a česta nervoza i napetost izložit će vas tegobama psihosomatskog karaktera. Na početku i na kraju godine oslabit će vam imunitet i probuditi se tegobe s kostima i zglobovima. Važno je da u slučaju bolesti pažljivo slijedite upute liječnika. Tjelovježba i sport pomoći će vam ne samo da poboljšate kondiciju, nego i da ispucate negativnu energiju.

Razdoblja za akciju

Prilike da povećate svoje prihode koje ćete dobiti u svibnju i rujnu bit će dodatni motiv da se upustite u novi projekt, prihvatite drugi posao ili veću odgovornost. Zbog stečenih iskustava vaše će se samopouzdanje povećati, no povećan oprez nije naodmet. Gledajte ispred sebe, ali i čuvajte leđa! U travnju su moguće promjene u odnosu s roditeljima ili poslovnim autoritetima, dok vam ožujak i lipanj donose uzbudljive mogućnosti za ljubav.

SAVJET GODINE

Ne uzimajte zdravo za gotovo odnos s bliskim ljudima, posebice s ljubavnim ili poslovnim partnerom. Trebat ćete pokazati više odgovornosti i radne discipline, a ne samo ustrajati na svome i nametati drugima svoje želje.

, Image: 317330463, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Bik (21.4. - 21.5.)

Ostvarujete dugoročne planove

Zvijezde najavljuju godinu prepunu izazova koji će vas tjerati na dokazivanje i iskustava koja će buditi vašu inspiraciju. Na pravi ćete način primijeniti znanja i moći stečene u prethodnim mjesecima. Trudit ćete se sačuvati neovisnost te raščistiti sve odnose koji vas sputavaju ili više nisu ono što su bili.

Promjene vas vode naprijed

Taman kad pomislite da su skladni poslovni odnosi ono jedino što vas može razveseliti, podastrijet će vam se zanosne ljubavne prilike. Želite li novu priliku za unapređenje svoje veze, u kalendaru zaokružite travanj i srpanj pa se tada prihvatite buđenja strasti u intimnom životu. Moguće su iznenadne promjene u karijeri ili obiteljskom životu koje neće biti baš ugodne, ali će vas zbližiti s partnerom ili inicirati upoznavanje s osobom koja će brzo osvojiti vaše srce. Venera će vas tijekom proljeća natjerati na povećanu brigu za izgled, dok će u srpnju kumovati plodnim partnerskim odnosima, aktivnom društvenom životu i profesionalnim uspjesima. Tada biste i svoju vezu mogli okruniti brakom, preseliti se u novi dom, slaviti dolazak prinove ili napokon okončati dugogodišnju brakorazvodnu parnicu. U kolovozu ćete lakše izražavati emocije i kreativnost, samo pazite da vam izlasci i putovanja ne natovare dugove, a flert i koketiranje pokvare ljubavni odnos.

Spremno prihvaćate izazove

Mogli biste prekinuti dugogodišnju suradnju s nekim tko vam nije bio samo poslovni partner nego i prijatelj, ili se razočarati u pojedince koji su vam predstavljali uzor. S druge strane, upornim radom i zalaganjem ostvarit ćete dugoročni cilj koji vam je izgledao nedostižan i koji će vas odvesti u nove projekte. Bit će važno pokazati da ste pouzdani, odgovorni i spremni na odricanje. Polovinom godine objektivne okolnosti pokrenut će zamašnjak vaše karijere, a vi ćete se naći pred novim izazovima. Vaše će reakcije u lipnju biti munjevite. Znat ćete se prilagoditi i zadiviti mnoge svojim zanimljivim idejama. Odnos s braćom i sestrama neće biti baš stabilan. Moguća je selidba nekog od njih, kao i vaša česta putovanja koja će vas voditi dalje od kuće i obiteljske sigurnosti. Namjeravate li kupiti prijevozno sredstvo, nekretninu ili tehničku opremu, ne odlučujte ishitreno – uzmite u obzir više ponuda.

Umjerenost je ključ zdravlja

Povremena lijenost i potreba za gurmanskim užicima priskrbit će vam tegobe s jetrom i žuči, višak kilograma i probavne smetnje. Zima donosi neuroze, nesanicu, glavobolje, probleme sa sinusima, uhom, rukama i ramenima. Tijekom ljeta preporučuje vam se lagana tjelesna aktivnost i izbjegavanje prevelikih napora za velikih vrućina. Čuvajte se brze vožnje, a prilikom plivanja držite se obale.

Idealna razdoblja za akciju

Jupiter će vas poticati da slobodnije izražavate osjećaje i srčanije se borite za ljubav. Predmetu svoju žudnje nećete se lopovski prikradati – otvoreno ćete mu prići i ponuditi srce na dlanu. Za samce je razdoblje od 12. srpnja do 6. kolovoza idealno za ljubavnu akciju. Zauzeti bi trebali iskoristiti lipanj za širenje obitelji, dok je travanj pogodan za ekspanziju na profesionalnom i financijskom području.

SAVJET GODINE

Uspostavite ravnotežu između svojih potreba i zahtjeva partnera, djece i drugih bližnjih. Stavite svoje interese u prvi plan, ali poštujte i tuđe. Postić ćete izuzetne rezultate zahvaljujući kreativnoj energiji te sportskom ili umjetničkom talentu.

, Image: 317260470, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Blizanci (22.5. - 21.6.)

Maksimalno iskoristite potencijal

Razapeti između obitelji, društva i posla, neprestano ćete biti u nervozi, strci i gužvi, no nećete gurnuti svoje najbliže u zapećak. Svojom zaigranošću i duhovitošću upravo će im vi biti izvor smijeha i opuštanja – topli povjetarac koji će im neumorno rastjerivati oblake zabrinutosti i malodušnosti.

Romansa sa strancem

Sve će se vrtjeti oko ljubavi, emocija, davanja i primanja... Vaše analize neće biti samo racionalne – mnogo ćete se povoditi za intuicijom i uvelike biti oprezniji u komunikaciji s drugima, a naročito prema nedovoljno poznatim ljudima. Vi koji tako lako komunicirate sa svima pazit ćete što govorite i dobro pamtiti svaku riječ upućenu vama. Promijenit će se vaš odnos prema članovima obitelji, ali i prema bračnom drugu ili ljubavnom izabraniku. Želite li prekinuti ljubavnu vezu, obitelj će vam biti oslonac, a podržat će vas i ako budete htjeli investirati u budućnost, osigurati život ili stan, kupiti ili renovirati životni prostor. Krajem godine na tapetu će se naći i nasljedstvo. Rasprave o podjeli zajedničke imovine neće teći lako, već bi mogle unijeti sjeme razdora između vas i rođaka. Ako ste sami ili tražite novu ljubav, ljetni mjeseci u vaš život donose atraktivnog i zanimljivog stranca koji će ozbiljno prodrmati vaše životne planove.

Rastu mogućnosti za zaradu

Astralne vibracije pomažu vam da zadržite pažnju i usredotočite se na ono što morate napraviti kako biste realizirali svoje brojne originalne ideje. Već od veljače nameću se nove okolnosti koje će vas gurnuti u poslovnu arenu s novim pravilima i vrlo opasnim rivalima. Probudit će se vaš natjecateljski duh, perfekcionizam, marljivost i upornost. Dokazat ćete da možete raditi više od drugih i vrlo jednostavno steći naklonost pojedinaca oko kojih se drugi bjesomučno trude. I u sredini gdje su svi ravnopravni vi ćete se nametnuti kao lider, često nesvjesno i neplanirano. Uz pomoć Jupitera, trudit ćete se aktivnije provoditi slobodno vrijeme, širiti interese, stjecati nova znanja, baviti se hobijem i tjelesnom aktivnošću. Mnogima će upravo hobi postati i dodatni izvor prihoda, posebice tijekom ljetnih mjeseci.

U zdravom tijelu zdrav duh!

Zimske mjesece obilježit će promjenjivo zdravlje i raspoloženje, s tim da će vam pluća i mokraćni mjehur biti pojačano osjetljivi. U drugoj polovini godine više ćete se kretati i imati volje za bavljenje sportom i zdravijim načinom života. Kad je u pitanju uljepšavanje, neće vam biti žao potrošiti i veću svotu novca. Dajte prednost organskoj kozmetici, a kožu hranite i iznutra – vodom i prirodnim sokovima.

Idealna razdoblja za akciju

Prva polovina svibnja razdoblje je kad trebate upotrijebiti sav svoj šarm kako biste voljenu osobu uvjerili da ste vi najbolji izbor za nju. Pronađite romantično mjesto gdje ćete moći zapaliti iskru strasti. Samcima će vrući kolovoz donijeti mnoštvo prilika za romansu, a netko zavodljiv i duhovit oborit će ih s nogu. Travanj je idealan za poslovnu suradnju, a lipanj za učenje i zaradu. Mogli biste iskoristiti svoj intelekt i vješte ruke.

SAVJET GODINE

Vrijeme je za promjene u pristupu poslu i svakodnevici. Probuđena kreativnost potaknut će vas da poduzmete nešto kako biste se riješili ograničenja te slobodnije izražavali svoje misli i emocije. Odnos s partnerom zahtijevat će kompromise i više iskrenosti.

, Image: 317339903, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Rak (22.6. - 22.7.)

Izvući ćete iz sebe najbolje

Nastupajuća godina bit će vam po mnogo čemu prijelomna. Nove ljubavne mogućnosti zaokupit će vas podjednako kao i profesionalni izazovi pa ćete biti osuđeni na neprestano balansiranje između privatnog i poslovnog života. Kad dobro osluhnete svoj unutarnji glas, spoznat ćete što ustvari želite i kako biste mogli iz sebe izvući ono najbolje.

Puna košara iznenađenja

Sve do 7. studenoga ljubavnu sreću krojit će vam velikodušni Jupiter pa se nećete moći požaliti da vam ljubavni život nije zanimljiv i plodan. Osim što će vam poboljšati sentimentalni život, Jupiter će vas potaknuti da izgradite bolji odnos s djecom, kao i da slobodnije izražavate svoju kreativnost. Planirate li potomstvo, 2018. idealna je godina za to. Ako ste zauzeti, odnos s partnerom često će biti toplo-hladan, a svađe i slatka pomirenja izmjenjivat će se i u jednom danu. Sredinom rujna započinje razdoblje u kojem vam neće nedostajati ljubavnih iznenađenja, strasti i velikih odluka. Kraj godine bit će posebno uzbudljiv, prepun zanosnih ljubavnih susreta. Nakon ljubavnih uzbuđenja i razočaranja koja će im na proljeće kreirati vruća igra Venere i Marsa, u srpnju samci se mogu nadati romansi koja će trajati duže nego što su mislili. Bez mnogo analiziranja i razmišljanja upustit ćete se u ljubavnu vezu s osobom za koju će vama vaša intuicija govoriti da je ona prava.

Spremni na veću odgovornost

Ozbiljni Saturn usmjerava vašu pažnju na zbivanja u poslovnom miljeu i karijeri. Bit će vrlo važno da budete spremni na kompromis i ne razmišljate o velikim promjenama nego o konsolidaciji postojećeg stanja. Trebate postaviti čvrste temelje na kojima ćete graditi karijeru, i to se posebno odnosi na one koji su skloni svaštarenju i još nisu sigurni na što će usmjeriti energiju. Povremeno ćete nailaziti na probleme s pretpostavljenima i svima koji predstavljaju autoritet, dakle, ne samo u profesionalnoj sferi, nego i u obitelji. To će ponajviše biti izraženo u siječnju, ožujku i kolovozu. Tada ćeti poraditi na osamostaljenju i spremno preuzeti odgovornost ne očekujući previše od drugih. Umjesto hazardnim igricima, pokušajte popraviti materijalno stanje putem honorarnih poslova baziranih na mašti i umjetničkom talentu.

Ulažete u ljepotu i zdravlje

Mnogo ćete polagati na izgled vodeći računa o redovitoj njezi kože, kose i tijela. Tijekom zime, proljeća i jeseni nešto osjetljiviji bit će vam zglobovi i mokraćni mjehur. Za ljetnih mjeseci krvni tlak bit će vam biti promjenjiv, a puls često ubrzan. Godit će vam plivanje, ronjenje, jedrenje i aktivan način života, no važno je da se čuvate jakog sunca i da dobro zaštitite osjetljivu kožu.

Idealna razdoblja za akciju

Druga polovina godine bit će sadržajnija i uzbudljivija, a osjećajna previranja kumovat će važnim događajima. Tražite li novu ljubav, u srpnju, rujnu i prosincu aktivirajte svoj zavodnički potencijal.

SAVJET GODINE

Morat ćete se osloniti prvenstveno na sebe te vlastitim snagama voditi poslovne i ljubavne bitke. Poradite na svojoj samosvijesti. Ne potcjenjujte se i ne stavljajte svoju sudbinu u ruke nekog drugog, makar to bio vaš partner ili član obitelji.

, Image: 317240452, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Lav (23.7. - 22.8.)

Poslovni uspjeh nije vam dovoljan

Važnost skladnih emocija te sređenih poslovnih i obiteljskih odnosa zaokupljat će vas najveći dio godine. Da biste dosegnuli unutarnju stabilnost, ponajviše ćete se morati okrenuti sebi. Otkrijte svoja najdublja uvjerenja koja vas sprečavaju u potpunom prepuštanju ljubavi i otežavaju vam povjerenje prema bližnjima.

Buđenje potrebe za romantikom

Ljubav i obitelj bit će vam na prvom mjestu, premda će vaši bližnji steći drukčiji dojam. Sve ćete napraviti da svoj intimni život ispunite ljubavnim zanosom i osobitom bliskošću s partnerom, no ne propustite osvijestiti svog unutrašnjeg neprijatelja: problemi su izgledni zbog vaše sujete, nepovjerenja i čestih promjena raspoloženja. Ako ste solo, prikladan partner bit će onaj tko vas obaspe nježnošću, primi za ruku kad vam je teško i kloni se postavljanja nepotrebnih pitanja. Važni će vam biti iskrenost i povjerenje, osjećaj pripadnosti i spremnost da sve radite zajedno i od srca. Vaša veza neće biti pravocrtna i nećete je smjeti uzimati zdravo za gotovo. Sve što budete doživjeli s partnerom – bilo dobro ili loše - čvrsto će vas vezati jedno uz drugo. Nakon brojnih iskušenja koja će vam servirati tijekom proljeća i ljeta, u studenom i prosincu Jupiter će vam pomoći usmjeriti ljubavnu energiju tamo gdje postoji potencijal za najviše zadovoljstva.

Karijera traži previše odricanja

U obiteljskom životu predstoje zanimljive promjene koje će u velikoj mjeriti krojiti i vašu profesionalnu svakodnevicu. Morat ćete uskladiti svoje privatne planove sa zahtjevima karijere, ali i obratno. Znajući koliko vam je važan obiteljski život, poslovni autoriteti morat će uvažiti vaše razloge za drukčijim radnim rasporedom i potrebu da se više posvetiti bližnjima. Obnašate li rukovodeću funkciju, nerijetko ćete se prema zaposlenicima odnositi kao prema članovima obitelji. Vaša će uloga biti vrlo bitna u radnoj sredini. Upravo ćete vi često biti glavni motivator i pokretač akcija, a ovisno o vašem raspoloženju, atmosfera na radnom mjestu bit će vedra ili napeta. Najesen će vaš znatiželjni duh tražiti neograničen prostor za djelovanje, a da se ne biste osjećali sputano i zakočeno, odlazit ćete na putovanja i povremeno mijenjati okolinu.

Odbacite štetne navike

U slučaju da su vam osjetljiva jetra ili žuč, u travnju, rujnu i listopadu morat ćete biti na stalnom oprezu, a po mogućnosti i prestati pušiti. Preporuča vam se i redovito bavljenje sportom jer će vam vježbanje pospješiti cirkulaciju krvi i osigurati željenu tjelesnu formu. Bit će vam važnan dojam koji ostavljate pa ćete mnogo trošiti na kozmetiku i češće posjećivati salone ljepote.

Idealna razdoblja za akciju

Ožujak je mjesec koji bi mogao biti ključan za vaš ljubavni život. Zanimljivi susreti i erotikom začinjena konverzacija grijat će vaše ljubavi gladno srce. Bit ćete otvoreni za nova emocionalna iskustva i zavođenje pojedinca koji vas je očarao svojom pojavom i snažnom osobnošću. Prekrasni svibanj značajan je za karijeru i poslovnu komunikaciju, a lipanj za rad na sebi, jačanje društvenog utjecaja i poboljšanje bliskih odnosa.

SAVJET GODINE

Stavljajući na vagu privatni i profesi- onalni život uvidjet ćete da vam poslovni uspjesi neće nadomjestiti zadovoljstvo koje vam donosi skladan obiteljski život. U slučaju da vaša karijera zahtijeva aktivniji društven život, nemojte zbog njega žrtvovati obitelj.

, Image: 317255431, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Djevica (23.8. - 22.9.)

Iskoristit ćete ponuđene prilike

Živjet ćete ubrzanim životnim ritmom nižući zanimljiva iskustva i stvarajući temelje za velike planove. Dok će vam Jupiter omogućiti plodnu intelektualnu aktivnost i poboljšanje odnosa s bliskim rođacima, Saturn će vas naučiti kako bolje iskoristiti svoj potencijal i izboriti se za ono što mislite da vam pripada – bilo u karijeri, bilo u ljubavi.

Težite ravnoteži duha i tijela

Pratit ćete svoje emocije i slijediti put koji su vam ucrtali snovi, želje i ideali. Postat će vam najvažnije da se osjećate ugodno i smireno, a reakcije okoline neće vas previše zanimati. Mnoge stvari koje ste potiskivali i različiti kompromisi koje ste pravili da biste ugodili osobama u svojoj blizini sada će izgubiti na važnosti. Uglavnom ćete se osloboditi tuđih utjecaja i slobodnije upravljati svojim životom družeći se ponajprije s onima koji su vam bliski i dragi. Nećete očajnički trebati drugu polovicu; bit će vam važnije da pronađete sebe i shvatite što doista želite. Sredinom godine osjetit ćete potrebu da promijenite način na koji komunicirate i izražavate sebe u vezi ili braku. Kad se budete osjećali potpuno, bit ćete spremni za pravu ljubav. Ako ste imali tajnu vezu, u vama će se nešto prelomiti i sasvim drukčije ćete razmišljati o situaciji u kojoj se nalazite. Bez obzira koliko vas vaš odnos zadovoljavao u seksualnom smislu, ako s partnerom ne osjećate bliskost na duhovnoj razini, postat će vam manje privlačan.

Sklapate korisna poznanstva

Bit ćete motivirani da s više žara istražujete svoje susjedstvo i poslovnu sredinu te se zbližite s pojedincima s kojima dijelite slična razmišljanja. I odnos s braćom i sestrama dobit će novu dimenziju, naročito ako ne živite u istom gradu. Mnogi od vas češće će putovati na kraćim relacijama ostvarujući brojne kontakte i nižući zanimljiva i plodna poznanstva. Mogli biste otvoriti trgovinu, kupiti novo prijevozno sredstvo, lakše polagati ispite i ljepše se izražavati. Do studenog traje vaše pogodno razdoblje za učenje i podučavanje, davanje instrukcija, izdavaštvo, trgovinu i medijsku djelatnost. Jupiter će vam pomoći da iskoristite svoje znanje, talent i vještine u praktične svrhe. U studenom i prosincu trebat ćete se više posvetiti obitelji, uređenju životnog prostora i svemu važnome što ste dosad zanemarivali.

Čuvajte se alergija

Više važnosti pridavat ćete načinu života, zdravlju i prehrani trudeći se organizirati život tako da vam ostane vremena za hobije te stvaranje i njegovanje zdravih navika. Svjesni da ljepota dolazi i iznutra, svom ćete organizmu nastojati priuštiti manje stresa, a više opuštanja i dobrog sna. Ako dosad niste patili od alergija, tijekom svibnja mogli biste opaziti neugodne promjene na koži.

Idealna razdoblja za akciju

Poticajna sinergija Marsa i Jupitera ulijevat će vam životnu snagu i more optimizma u siječnju, travnju i prvoj polovini rujna. Vaša ambicija i borbenost bit će nagrađeni važnim poslovnim i ljubavnim postignućima, nakon čega ćete biti dodatno motivirani za nove pobjede. Sredinom siječnja otvorit će vam se novi putovi u karijeri, dok će druga polovina srpnja biti kao stvorena za ljubav, zavođenje i uživanje u životnim radostima.

SAVJET GODINE

Morate promijeniti način na koji se odnosite prema poslu i poslovnim odnosima te kućnim obvezama i zdravlju. Previše zabrinutosti, analiziranja i ustrajavanja na svakom detalju može vam donijeti više štete nego koristi. Pokušajte se opustiti i uživati u malim stvarima.

, Image: 317285136, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Vaga (23.9. - 22.10.)

Malim koracima do istinske sreće

Doživjet ćete iskustva koja će vam donekle potkresati krila i naučiti vas većem oprezu, ali ipak neće narušiti vaš urođeni optimizam. Cijelo ćete vrijeme vjerovati da su problemi prolazne prirode te da će nakon njih zasjati sunce. Nećete ići glavom kroz zid, nego promišljati svaki korak. Do dobrih rezultata dolazit ćete sporije, no oni će biti trajniji.

Ne potiskujte žeđ za romantikom

Put do ljubavne sreće i emotivnog zadovoljstva prilično je krivudav, ispunjen različitim iskušenjima i nedoumicama, ali donosi brojne prilike za istinsko zbližavanje s voljenim. Poteškoće u obiteljskom životu bit će česte, a nedostatak vašeg zanimanja i strpljenja da ih rješavate zajedno s partnerom povećat će napetost. Želite li da vaš dom postane mjesto odmora i opuštanja, morat ćete se više potruditi. Ako se ne zaustavite i na vrijeme ne prestanete s kritikama, u ožujku biste mogli pokolebati drugu stranu. Iako ćete u svojim postupcima biti vrlo strogi, u vama će ključati obilje nježnosti, romantike i potrebe za bliskošću. Poneseni snažnim porivom za emocionalnim zadovoljenjem i erotskim uzbuđenjima, samci će se brzo upustiti u ljubavni odnos. Proljeće će biti posebno uzbudljivo razdoblje, no njegov sam početak donijet će dosta stresa. Posljednji mjeseci ove godine bit će izuzetno povoljni. Ugodna obiteljska rutina davat će vam osjećaj sigurnosti puneći vas pozitivnom energijom.

Sigurnost vam je prioritet

Pred vama je dvanaest mjeseci u kojima ćete moći izgraditi nešto trajno i započeti novi životni ciklus. Ojačani prethodnim iskustvima i podrškom okoline, svoju ćete budućnost graditi na čvrstim temeljima. Važno je da se fokusirate na bitno i poduzmete konkretne korake ka građenju sigurnije budućnosti. Uvelike ćete biti usmjereni na učenje i stjecanje znanja, dovršavanje važnih poslova te građenje ili uređenje životnog prostora. Zanimat će vas i ulaganje i širenje imovine, u čemu će vam u lipnju i listopadu dosta pomoći financijske blagodati kao što su veća plaća, bonusi, honorari i priljev novca od prodaje nekretnina. Tijekom siječnja i travnja mogli biste zanemariti propise, no nemojte računati na izbjegavanje sankcija. Poslujte samo u legalnim okvirima.

Pronađite pravu mjeru

Vaše će zdravstveno stanje, kao i sam odnos prema zdravlju, biti promjenjivi. Ponekad ćete ignorirati neke učestale tegobe, a ponekad paničariti i oko benignih pojava. Druga polovina godine donosi osjetno poboljšanje zdravlja i potrebu za kvalitetnijim načinom života. Imat ćete više energije i elana, lakše se odupirati negativnim utjecajima, dosta vježbati i bolje koristiti slobodno vrijeme.

Idealna razdoblja za akciju

Ambiciozni i željni uspjeha, od 21. svibnja do 12. lipnja odlučit ćete ići težim putem zanemarujući želju za užicima i dokolicom. Možete se naći u situaciji koja će nadilaziti vaše sposobnosti ili vaša znanja, ali se nećete povući pred izazovom. U prvoj polovini veljače i listopadu možete za sebe učiniti mnoge dobre stvari, primjerice potaknuti ljubavne promjene, baviti se sportom, prekinuti loše odnose i navike, renovirati životni prostor, započeti novi projekt.

SAVJET GODINE

Previše dramatiziranja i prevelika očekivanja neće pridonijeti ljubavnoj sreći. Uspijete li strpljenjem i tolerancijom prevladati lošije trenutke, vaš će ljubavni odnos postajati kvalitetniji, a bliskost s partnerom sve veća.

, Image: 317318012, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Škorpion (23.10. - 21.11.)

Ništa vam nije nedohvatljivo

Već od početka godine osjećat ćete se bolje i više se truditi oko stvari koje su vam važne. Bit ćete optimističniji i prodorniji, a okolnosti će vas podržavati. Stvorit ćete pozitivnije okruženje i rado ga dijeliti s ljudima koji razumiju vaš novi pristup stvarima. Držat ćete do prijateljstva, a na poslu ćete nastojati biti kolegijalni.

Izborit ćete se za sreću

Vašu će bračnu svakodnevicu uljepšati izleti, putovanja i zanimljivi hobiji. Niknu li problemi koji nisu preveliki da se ne bi mogli riješiti, napravit ćete sve što možete da spasite svoju vezu ili brak. Pokušajte biti tolerantniji i dogovarajte se s partnerom oko svega, a posebno oko financija. Poteškoće rješavajte zajedno, a naročito pazite da na vaše odluke ne utječu članovi obitelji ili netko drugi. Samcima predstoje brojna ljubavna iznenađenja jer će se odvažiti na osvajanja nekoliko simpatija istovremeno. Neovisno o izgledima na uspjeh bit ćete prodorni, direktni i poduzetni. Tijekom zime upoznat ćete osobu koju ćete odmah poželjeti odvesti pred oltar, no problem bi mogao predstavljati njen ljubavni status. Ipak, kad vas preplave emocije i strast, ne priznajete nikakve prepreke ni autoritete nego ustrajno djelujete u smjeru ostvarenja cilja: onaj tko vam je taknuo srce mora biti vaš!

Stižu zaslužene nagrade

Bit će vam bitno da svoja uvjerenja i ideale pretvorite u stvarnost, a nerijetko će vas u tome pratiti sreća. Što više budete živjeli u skladu sa svojim iskonskim stremljenjima, to ćete biti zadovoljniji. Nadahnuti povoljnim Neptunom, oslobodit ćete maštu i kreativnost, koje će tijekom siječnja, rujna i prosinca prerasti u nešto trajno i lijepo. Tijekom prve polovine godine bit ćete odlučni, otvoreni i prodorni. Gradit ćete nove poslovne relacije, pokretati događaje i uživati u snazi koja vam donosi uspjeh i neovisnost. Često ćete se nalaziti u centru pažnje uživajući u tome bez kompleksa i nesigurnosti. Sredinom godine više ćete trošiti nego zarađivati, a poslovi će se odvijati sporije od očekivanog. Teško ćete podnositi zastoje i ograničenja, no budete li strpljivi, marljivi i fleksibilni, u prosincu vam stižu vrijedne nagrade.

Opasna neumjerenost

Jupiter će tijekom zime donekle ublažiti vaše alergijske tegobe, no zato ćete na proljeće morati biti naročito oprezni patite li od kakvih kroničnih bolesti. Vitaminske napitke zamijenite sezonskim voćem i povrćem, kao i biljnim pripravcima iz domaće radinosti. Od tjelovježbe prakticirajte duge šetnje i lagano trčanje, vožnju biciklom i plivanje. Naročito vodite računa da vam lijenost i pretjerani hedonizam ne pridonesu pogoršanju zdravlja.

Idealna razdoblja za akciju

U drugoj polovini veljače poželjet ćete novi životni stil i drukčiji odnos s bračnim ili poslovnih partnerom. Pored prve polovine travnja, ovo je idealno vrijeme za preuzimanje veće odgovornosti i poduzimanje konkretnih poteza. Na samom kraju godine, u prosincu, snaga osjećaja natjerat će vas da kormilo svog života čvršće primite u svoje rukame i izborite se za ono što vjerujete da vam pripada.

SAVJET GODINE

Pripremite svom izabraniku posebnu poslasticu za Valentinovo i nećete požaliti. Oslobodite u sebi potisnutu romantiku i ne opterećujte se trivijalnostima. Ako ste sami, u zadnjem tjednu veljače aktivirajte svoj zavodnički potencijal.

, Image: 317317532, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Strijelac (22.11. - 21.12.)

Pogled u prošlost otvara oči

Pristupat ćete drugima intuitivno i s empatijom. Imat ćete više sluha za one kojima treba pomoć pa ćete volontirati, sudjelovati u humanitarnim akcijama, a možda se i politički angažirati. Često ćete se mislima vraćati u prošlost, osim krajem godine kad vam otvorenost prema novom i drukčijem donosi uzbudljiva i dragocjena osjećajna iskustva.

Nemir obuzima srce

Vaše raspoloženje često će biti odraz zbivanja u vašoj okolini i ovisit će o odnosu s ljudima s kojima ste emotivno povezani. Htjet ćete raščistiti neke unutarnje dvojbe i analizirati bliske odnose, pa čak i one koji su davno završili. Moguće je i da se upletete u platonski odnos, a ostanete u postojećoj vezi. Opravdavat ćete se pred sobom i drugima da je to zbog toga što sve što trebate ne možete pronaći u jednoj osobi. U ožujku ćete upoznati raznolike ljude i nizati uzbudljive doživljaje koji će vas voditi do nezaboravnih ljubavnih iskustava. Sredinom godine ponašat ćete se kao da želite iskušati svoje i partnerove granice, ne misleći o tome kakve će biti posljedice. Možda vas ljetna iskustva natjeraju na dubinsko preispitivanje i svojevrsnu katarzu nakon koje ćete biti spremni na novo ljubavno poglavlje. Ako se najesen zaljubite, sami ćete preuzeti inicijativu. Nećete dopustiti da propustite priliku za novo romantično putovanje, bez obzira na to kamo će vas odvesti.

Otkrivate skrivene talente

Isticat ćete svoj slobodarski duh i potrebu za širinom djelovanja, što neće uvijek biti dobro prihvaćeno u vašoj okolini, bilo privatnoj ili profesionalnoj. Slijedit ćete nagon i katkad se doimati neprilagođeno. Moguće je da iznenadno poželite prekinuti neki važan odnos, raskinuti ugovor, krenuti na putovanje... Vaši interesi i hobiji mogli bi vas udaljiti od bliže okoline i odvući u neki drukčiji svijet. Jupiter vas tjera na osluškivanje emocija i svog unutarnjeg svijeta, kao i na traženje srodne duše. Treba vam netko s kim ćete moći pričati o onome što proživljavate i o čemu razmišljate kad ostanete sami. Samoća će povremeno biti dobrodošla jer će vam omogućiti da proniknete u svoju mističnu stranu, analizirate snove i podsvijest, shvatite što želite i s kim želite biti. Mogli biste otkriti neke skrivene talente ili se početi baviti nečim što ste zanemarili.

Pobijedite lijenost i pasivnost

Tijekom cijele godine, osim na proljeće, veći tjelesni napori neće vam se baš militi. Imate li srčanih tegoba, i bolje je da se ne forsirate. Ipak, pojačana pokretljivost bit će preduvjet da se dobro osjećate u fizičkom i psihičkom smislu. Sredina travnja pogodna je za intenzivnu njegu tijela, estetske korekcije i početak dijete, a listopad za testiranje novih metoda tjelovježbe i opuštanja.

Idealna razdoblja za akciju

Prvi tjedan veljače, ožujak, sredina kolovoza i studeni bit će udarna romantična razdoblja kad će se lijepim ljubavnim doživljajima pridružiti i društveni uspjesi, šarmantna osvajanja i ugodna putovanja. Kao da ćete oko sebe širiti opojne mirise i sretne misli kojima ćete druge prikovati magnetskom privlačnošću! Želite li se fokusirati na uspjeh u ljubavi i baviti se onim što vam srce želi, učinite to upravo tih dana.

SAVJET GODINE

Neka vas ne previše ne zabrinjavaju usponi i padovi koje ćete doživljavati tijekom godine, niti usporeni razvoj događaja u rujnu i listopadu. Kad 8. studenoga Jupiter uđe u vaš znak, nastupit će razdoblje u kojem ćete moći ostvariti i najluđe snove!

, Image: 317252085, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Jarac (22.12. - 20.1.)

Napredujete polako i sigurno

Astralni impulsi vode vas do sazrijevanja, preuzimanja veće odgovornosti i raščišćavanja međuljudskih odnosa. Ograničenja koja će vam podastrijeti Saturn okrenut će vas ka temeljitoj analizi svojih i tuđih postupaka te opreznijem postupanju i planiranju budućnosti. Neka će vam se vrata lakše otvoriti, a neka ćete sami napokon zatvoriti, i to bez mnogo buke.

Prijateljstvo prerasta u ljubav

Od rutine bračnog života često ćete bježati u svoj svijet stvarajući pritom brojne razloge za preispitivanje odnosa s partnerom. Povremeno će vam trebati osama pa nećete uvijek biti raspoloženi za rasprave i površne razgovore. Pod utjecajem retrogradnih planeta, početkom proljeća i najesen intenzivno ćete razmišljati o starim ljubavnim iskustvima tražeći razloge za svoja razočaranja i većinom okrivljavati bivše partnere. Tada će se u vama probuditi dvojake emocije pa možete čak poželjeti obnoviti vezu koja je davno završena. Ako ste slobodni, zaljubljivat ćete se u pojedince koji će vas očarati izgledom, društvenim utjecajem ili nekim osobitim postignućem. Pozor - vaše bi oduševljenje moglo prestati jednako naglo. Početak godine te travanj, srpanj, rujan i prosinac povoljni su mjeseci za nove ljubavne početke, a samo o vama ovisi koliko će zanos trajati. Lijepa romansa mogla bi se razviti iz prijateljstva ili nadahnute poslovne suradnje.

Postavljate dugoročne ciljeve

Pod utjecajem Saturna u svom znaku često ćete preispitivati svoje poslovne i prijateljske odnose i truditi se oko ljudi od kojih biste mogli izvući korist. Moguća su razočaranja i pretjerana idealizacija pojedinih suradnika ili moćnih pojedinaca. Na većinu koraka koje ćete poduzeti u karijeri potaknut će vas drugi. Na vama je da dobro procijenite koliko su njihovi savjeti i prijedlozi povoljni za vas te ih prihvatite u mjeri koja vama odgovara. Zbog iskustava koje ste stekli, bez obzira na godine, prema mnogim životnim temama zauzet ćete vrlo ozbiljan, a ponekad i pretjerano odgovoran stav. Spremno ćete se odreći sitnih zadovoljstava ako ste odlučili ostvariti za vas posebno važne stvari. Pažljivo, promišljeno i temeljito razmišljat ćete o svojim postupcima. Procjenjivat ćete sebe vrlo strogo, ali ćete biti vrlo zahtjevni i prema drugima.

Pretjerana briga za zdravlje

Tijekom cijele godine istaknuta je briga za zdravlje zbog prisustva nejasnih simptoma. Nerijetko ćete pretjerivaati u procjeni svog stanja pa ćete i najobičniju prehladu doživjeti kao upalu pluća. Češće ćete posjećivati stomatologa, a mogući su i problemi s kostima i zglobovima. Naročito je opasan kolovoz pa bi bilo dobro da potražite plaže s ljekovitim blatom, kao i da što manje sjedite, a više se krećete.

Idealna razdoblja za akciju

Mjesec vaše vladavine, siječanj, obiluje poticajnim planetarnim utjecajima navješćujući godinu u kojoj je zaista sve moguće. Već od početka 2018. trebate biti aktivni i prodorni, spremni na sve i otvoreni za različite mogućnosti. Želite li svoj ljubavnom životu udahnuti novi sjaj, dobre prilike pružit će vam se i u travnju. Rujan posvetite profesionalnom napredovanju, no nemojte zanemariti ni privatni život – i tu su izgledni lijepi doživljaji!

SAVJET GODINE

Morate se osloboditi strahova i depresivnih misli te hrabro kročiti naprijed, ususret novim izazovima. Saturnov utjecaj iskoristite kako biste sve dobro analizirali i učili na greškama. Tada će i vaši rezultati biti trajniji, a uspjeh opipljiviji.

, Image: 317264053, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Vodenjak (21.1. - 18.2.)

More strasti i erotike

Prva polovina godina idealna je za planiranje, analizu i ulaganje, a druga za akciju i ostvarenje planova. Vaši snovi postat će ostvarivi, a ciljevi dostižni. S obzirom na produženi boravak Marsa u vašem znaku, možda ćete biti skloni drastičnim rezovima te rušenju staroga i potrošenoga da biste kasnije krenuli stvarati nešto novo, drukčije i bolje.

Ne plaše vas ljubavni izazovi

Znatiželjni ste i nekonvencionalni pa vam u ljubavnom životu redovito ne nedostaje uzbuđenja i raznolikosti. Pod utjecajem Marsa, to će biti naročito istaknuto od 16. svibnja do 14. studenoga. Tada ćete htjeti i ono što je nemoguće, no imat ćete duha i lucidnosti. U svojoj potrazi za emotivnom srećom doživjet ćete zanosne trenutke i iskustva za pamćenje. Problem može izbiti ako je predmet vaše žudnje zauzet ili je povezan s vašom karijerom – tada će sve postati kompliciranije. Svejedno, nećete odustati dokle god ste sigurni da i suprotna strana nešto osjeća prema vama. Sredinom proljeća u vaše romantične snove ubacit će se osoba koja će tražiti da primijenite originalnu tehniku zavođenja. Sve što uložite bit će vam vraćeno kroz more strasti i uzbudljivih erotskih doživljaja. U studenom će nastupiti promjene koje će vam donijeti dugoročne pogodnosti i prestanak ograničenja koja su vas kočila u slobodnom izražavanju želja i osjećaja.

Buđenje kreativnosti

Razmišljat ćete dugoročno, istovremeno nastojeći unijeti kvalitetne promjene u svakodnevicu. Razmatrat ćete nove ugovore vezane uz kredite i najmove te preuzimati veću odgovornost u okviru obitelji. Kad su u pitanju financijske transakcije, u drugoj polovini godine morate biti vrlo oprezni. Pazite da ne nasjednete na lijepe priče i tuđe izmišljene uspjehe. Možda ste pomalo lakovjerni kad su u pitanju posao i zarada, ali ako pažljivo sve isplanirate, ne morate strahovati od loših rezultata. Bitno da se ne zanosite nerealnim planovima i da dobro organizirate svoje vrijeme. Pronađete li djelotvorne pojedince koji će vam pomoći oko realizacije ideja i planova, stvari će se pokrenuti s mrtve točke. Sredinom godine određene životne okolnosti natjerat će vas da mentalnu snagu i motivaciju pronađete u umjetnosti i kreativnom izražavanju. To će biti početak jednog divnog putovanja.

Problemi s kostima i zglobovima

Veći dio godine, a naročito u rujnu i listopadu, mučit će vas tegobe sa zglobovima, katkad i išijas ili reuma. Uz odgovarajuće vježbe, postići ćete veću gipkost i bolju pokretljivost, a bol će biti rijetka. U drugoj polovini godine Mars će vas tjerati na akciju, sport i potrošnju energije. Lakše ćete provoditi dijetu, osim kad budete u dobrom društvu. Tada ćete teško odbiti čašu dobrog vina i ukusne zalogaje.

Idealna razdoblja za akciju

Druga polovina siječnja i prvih desetak dana veljače pozivaju vas na povećanu aktivnost na svim životnim područjima. Možda vam neće sve ići od prve, ali ne sumnjajte da u konačan uspjeh. Vatreni Mars pobrinut će se da vam druga polovina godine protekne u znaku vruće ljubavi. U sinergiji s Venerom, u kolovozu će kumovati ljubav sa strancem ili na putovanju. Vrlo brzo uvjerit ćete se da će vaša veza biti mnogo više od ljetne avanture.

SAVJET GODINE

Poduzmite nešto da poboljšate uvjete poslovanja; pokažite više inicijative i smjelosti. Pasivno prihvaćanje promjena može vam donijeti velike frustracije. Na promjenu posla ili raskid ugovora gledajte kao na priliku za novi i bolji početak.

, Image: 317318375, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ribe (19.2. - 20.3.)

Putovanja donose korist i ispunjenje

Nećete imati mnogo vremena za uživanje u plodovima svojih kreativnih pothvata – Jupiter i Saturn tjeraju vas dalje, u nove projekte, istraživanja i pustolovine. Suočeni s brojnim izazovima, najesen ćete morati mijenjati planove i prilagođavati se novonastalim situacijama. Usmjerite energiju tamo gdje možete najviše napraviti.

Ljubav vas nadahnjuje

Sve što je vezano uz emocije, kao i sve što ste stvorili ljubavlju i kreativnošću, postat će predmetom preispitivanja. Ako ste dosad u ljubavnom smislu prilično lutali, sada vaše emocije postaju čvrste i trajne, usmjerene na jednu osobu i jedan cilj. Uvjerit ćete se da ste svojim potomcima važniji vi nego pokloni kojima ćete ih obasipati, a mnogima će upravo roditeljstvo biti veliki poticaj u karijeri i umjetničkom izražavanju. Ako ste zauzeti, Mars će vam pomoći da istražite kako se možete izraziti kroz zajedništvo i bolje razumjeti dvoju drugu polovicu. Sadržajan društveni život i zajedničke aktivnosti mogu biti vrlo korisni za vaš odnos. Ako ste sami, svojim ljubavnim žarom i putenošću Venera će vam u siječnju, veljači, travnju i rujnu pomoći da lakše osvojite simpatiju i steknete više obožavatelja. Mnogo ćete se truditi oko svog izgleda, što neće proći nezapaženo. Potencijalne partnere nastojat ćete zadiviti ne samo vanjštinom, već i lucidnim igrama riječi.

Putovanja i inozemni projekti

Nadahnuti kozmopolitskim Jupiterom, mnogo ćete putovati i komunicirati s inozemstvom trudeći se da vam putovanja budu pažljivo osmišljena. Suočeni s negativnim posljedicama ranijih ishitrenih reakcija nećete olako srljati u financijske avanture ni poklanjati povjerenje ljudima koji zrače nečim osobitim.

Planirat ćete stručna usavršavanja, seminare i nastavak obrazovanja te kontaktirati izdavačke kuće i turističke agencije. Imat ćete ozbiljne planove vezane za inozemstvo koji će se ponajprije ticati vašeg profesionalnog života. Tijekom jeseni nastojte ne rasipati energiju uzaludno, nego je usmjerite tamo gdje možete najviše profitirati i maksimalno iskoristiti talent i znanja. Čežnja da se istaknete dovest će vas u doticaj s raznolikim ljudima. Povremeno ćete trebati pustiti intuiciji da vas vodi i izabere najbolje društvo za vas.

Psihosomatske tegobe

Do početka ljeta moći ćete se pohvaliti solidnim zdravljem i dobrim imunitetom, a ako i odete na bolovanje, brzo ćete se oporaviti. Tijekom ljeta i jeseni bit ćete nešto osjetljiviji, a prisustvo stresa izložit će vas tegobama psihosomatskog karaktera. Zbog pojačanog apetita i nesportskog načina života mogli biste nabaciti koji kilogram viška. Za hladnih i kišnih dana izgledni su problemi s kostima i koljenima.

Idealna razdoblja za akciju

U ljubavi se usredotočite na ono što možete zajedno raditi s partnerom. To bi vam trebala biti poveznica. Prakticirajte zajedničke izlete, poslove i aktivnosti naročito od 1. do 21. siječnja, od 1. do 22. travnja te od 19. svibnja do 17. lipnja – neka vam siječanj bude novi medeni mjesec! I prosinac je pogodan za romantična druženja i putovanja, ali i za svođenje računa i stvaranje temelja za nove projekte.

SAVJET GODINE

Imate li ikakvih tajni koje skrivate od partnera, otkrijte mu ih prije nego li za njih dozna od drugih. Obratite pažnju na snove, poglede sugovornika i neizgovorene riječi, a ono što osjećate izrazite stihovima, bojama, glazbom, plesnim pokretima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:48