U PONEDJELJAK I UTORAK

BESPLATNI JEZIČNI PRIRUČNICI Samo uz Jutarnji list darujemo tiskana izdanja Hrvatskog pravopisa i Hrvatske gramatike

 

HRVATSKI PRAVOPIS

Posebno izdanje Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koji, uz potporu Adrisa, darujemo u ponedjeljak uz Jutarnji list sastoji se od integralnih dijelova pravopisnih napomena, objašnjenja i savjeta koji su dio tiskanoga izdanja Hrvatskoga pravopisa. Nastao je iz želje da se načini jedinstven i općeprihvaćen pravopis hrvatskoga jezika te da se nakon višegodišnjih prijepora pomire različite pravopisne norme jer je jedinstvenost hrvatskoga pravopisnog standarda jedan od osnovnih preduvjeta lakšega usvajanja pravopisnih pravila i jednostavnijeg ovladavanja hrvatskim jezikom. Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta 2013. godine preporučilo je Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje za uporabu u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske. Svi udžbenici u Hrvatskoj usklađeni su s Hrvatskim pravopisom, sav nastavni plan i program, sva školska natjecanja te državna matura provode se prema pravopisnim pravilima koja ćete pronaći u besplatnom izdanju Hrvatskoga pravopisa kojeg u ponedjeljak darujemo u Jutarnjem listu.

HRVATSKA GRAMATIKA

U utorak slijedi drugi dar: Hrvatska gramatika, priručnik koji je namijenjen u prvome redu učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednjih škola, ali bit će koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. Nastanak ove Gramatike motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima da jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnih jezičnih znanja. Hrvatska gramatika slijedi sva preporučena rješenja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

NE PROPUSTITE BESPLATNE PRIRUČNIKE

Tiskana izdanja Hrvatskoga pravopisa i Hrvatska gramatika koje ćete u ponedjeljak i u utorak pronaći u Jutarnjem listu obogaćena su novim atraktivnim ilustracijama i primjerima koji će vam pomoći da lako i jednostavno riješite svaku jezičnu nedoumicu. U ponedjeljak i u utorak ne propustite Jutarnji list uz koji svim čitateljima darujemo dva praktična i korisna priručnika: jedinstven i općeprihvaćen pravopis hrvatskoga jezika i Hrvatsku gramatiku.

BESPLATNI JEZIČNI PRIRUČNICI Samo uz Jutarnji list darujemo knjižice Hrvatski pravopis i Hrvatsku gramatika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:55