RAZVOJ GASTRONOMIJE U PRAKSI

Četvrti Istria Gourmet Festival: Tajne Michelinovih zvjezdica i vrhunskih hotela

 

Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim patnerom i hotelskom tvrtkom Maistra, organizira četvrti Istria Gourmet Festival, s iznimno bogatim programom, koji se će se ove godine godine odvijati tijekom dva dana.


Kongres, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, održat će se 29. i 30. listopada 2018. u dizajn hotelu Lone u Rovinju.
U goste dovodimo vrhunske zvijezde, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja.

Prvi dan konferencije, s čak 20 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je sektoru ugostiteljstva (kuhinja i F&B). Po prvi puta u Hrvatsku dovodimo jednog od začetnika molekularne kuhinje, chefa Juana Amadora, i po prvi puta predstavljamo dva izrazita predstavnika amazonske kuhinje, posljednjih pet godina visoko rangiranih na ljestvici San Pellegrina.

Francesco Mazzei (Sartoria), Aurora i Massimo Mazzucchelli (Marconi | Mollica),
Andrea Ribaldone (Arborina), Roberto Cerea (Da Vittorio)
Giancarlo Morelli (Il Pomiroeu), Pedro Miguel Schiaffino (Malabar)
Matteo Mettulio (La Siriola), Juan Amador (Restaurant Amador)
Pino Cuttaia (La Madia), Andrea Migliaccio (L'Olivo)
Emanuele Scarello (Agli Amici dal 1887)
.

Stručna i tematska konferencija čiji je cilj upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina, u ovogodišnjem izdanju donosi i dva sasvim nova programa, jedan posvećen gourmet pizzi, a drugi craft pivu koji će se odvijati paralelno s glavnim kongresom.

Masterclass posvećen gourmet pizzi, fenomenu koji se proteklih godina pojavio u Italiji i ima sve veći broj sljedbenika, ponudit će, u spoju tradicije i inovacije, nove poglede na ovo jelo popularno diljem svijeta. U goste nam dolaze vrhunski stručnjaci:

Simone Padoan (Pizzeria I Tigli), Edoardo Ore (O' Sfizio d'à Notizia)
Diego Vitagliano (10 Diego Vitagliano Pizzeria), Pasqualino Rossi (Pizzeria Élite Rossi), Vincenzo Pagano (Scattidigusto)
.

Kada je riječ o proizvodnji craft pive, vrhunska imena u ovom području uvest će polaznike u povijest pive, craft revoluciju te u tajne sljubljivanja hrane i pive:

Lorenzo Dabove Kuaska, Stefan Grauvogl,
Teo Musso, Simonmattia Riva i Zvonimir Pelko
.

Drugi dan konferencije namijenjen je predavanjima posvećenim vinskom turizmu i primjerima kako to rade najbolji na svijetu te hotelijerstvu gdje će biti riječ o najboljim praksama i trendovima u luksuznom hotelijerstvu. Predavanja će voditi neki od najvećih svjetskih stručnjaka hotelskih operacija i eminentni stručnjaci iz vinskog svijeta.

Među gostima su i nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija te predsjednica Asocijacije vinskog turizma Francuske, a istaknuti predavači drugog dana donose nam ukupno 9 Michelinovih zvjezdica.

Charlotte Feugere (French Wine Tourism Association) , Yolanda Perdomo (Gastronomy Tourism Expert), Isabel Aguirrezabala Wurster (Deputy Director,

San Sebastián Turismo), Iván Llanza Ortiz (Director of Corporate Communication and Institutional Relation, Osborne Group), Gennaro Iorio (Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M.)

Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se, već tradicionalno, i tri gala večere, pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova i uživati u njihovim delicijama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostuje chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, vlasnik dvije Michelinove zvijezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone, u kojem će se odvijati i treća gala večera, u organzaciji dvojice chefova: Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino prezentirat će svu raznolikost amazonske kuhinje.

Vidimo se u Rovinju 29. i 30. listopada!
www.istra.com/gourmetfestival

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:07