IZBOR ZA NAJBOLJI EU PROJEKT

Prijavite se! Biramo najuspješnije EU projekte u Hrvatskoj

 

Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr raspisuje natječaj za Izbor za najbolji EU projekt 2020. u Republici Hrvatskoj s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih EU projekata.

Prezentacijom uspješnih EU projekata želimo istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Kako je naglasio predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk: „Hrvatska za razdoblje 2014-2020 ima na raspolaganju čak 10.7 milijardi Eura iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, što u prosjeku iznosi 2529 eura po stanovniku. Od toga najveći dio spada u Europski fond za regionalni razvoj (39,7 %, odnosno 762 617 633 €), čija je svrha promicanje ujednačenog razvoja europskih regija, i Kohezijski fond (23 %, odnosno 442 898 073 €) kojim se financiraju projekti na području transporta i okoliša. Hrvatska je u prethodnoj godini iz EU fondova iskoristila 3 965 054 454 Eura, što je 31% od planiranog iznosa. Zato će Izbor najboljeg EU projekta u suradnji s Hanza Mediom upoznati javnost s projektima koji su uspješno iskoristili sredstva iz EU fondova i doprinijeli razvoju svih hrvatskih županija.“

Izbor se provodi u trajanju od pet mjeseci tijekom 2020. godine, a bit će obuhvaćeni svi projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019. godini.

Prvi krug izbora bit će od 10. 5. do 10. 6. 2020. i uključuje nominacije koje se provode putem otvorenog poziva svim županijama i županijskim razvojnim agencijama na području Republike Hrvatske.

Svaka županija, odnosno Županijska razvojna agencija, može nominirati više projekata koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provela tvrtka i/ili institucija sa sjedištem na području županije, ali isključivo projekte u kojima je županija ili Županijska regionalna agencija nositelj ili partner na projektu.

Nominacija jednog projekta po svakoj županiji pokrivena je sudjelovanjem Hrvatske zajednice županija.

Ako županija želi nominirati više projekata, mora organizatoru uplatiti 3000,00 kuna plus PDV po svakoj dodatnoj nominaciji. Ocjenjivački žiri će putem online platforme (obrasca) prikupiti nominacije u roku od 30 dana te će nakon zatvaranja nominacija odabrati najbolje projekte, koji će ući u drugi krug izbora. Drugi krug izbora provodi se od 20. 6. do 1. 10. 2020. U drugom krugu izbora može sudjelovati najviše 21 projekata odabranih u prvome krugu izbora, a najuspješnije odabire ocjenjivački žiri.

Odabir najboljeg EU projekta provodi ocjenjivački žiriji. Žiri konsenzusom imenuje pobjednika, drugoplasiranog i trećeplasiranog kandidata najuspješnijim projektima u četiri različite kategorije: 1. Doprinos znanosti i inovacijama; 2. Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici; 3. Doprinos prekograničnoj suradnji; 4. Doprinos poduzetništvu.

NOMINACIJA PROJEKTA

Prijave se dostavljaju putem web obrazaca dostupnih na linku

Uz informacije navedene u obrascu za prijavu, kandidati mogu učitati ili poslati poveznice na najviše pet dokumenata kako bi istakli i prikazali prednosti prijave. Prijave moraju biti potpuno ispunjene i podnesene. Sve upite potrebno je uputiti na e-mail adresu EUprojekt@ hanzamedia.hr.

Natječajna dokumentacija kao i pravila, dostupni su na linku. Vremenski rok za podnošenje prijava je do 10. lipnja 2020.

Nakon što se prijava podnese, pojavit će se stranica s potvrdom. Prijave se zatim provjeravaju, a podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije 20.lipnja 2020. je li njihova prijava prihvaćena u natjecanje ili ne.

Pozivamo vas da se prijavite na natječaj!

Partneri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:06