JEZIČNI PRIRUČNICI

U PONEDJELJAK, 19. OŽUJKA U JUTARNJEM LISTU NE PROPUSTITE DAR: Odaberite jedan od besplatnih jezičnih priručnika

HRVATSKI PRAVOPIS

Posebno izdanje Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koji zbog velikog interesa čitatelja, ponovno darujemo u ponedjeljak uz Jutarnji list sastoji se od integralnih dijelova pravopisnih napomena, objašnjenja i savjeta koji su dio tiskanoga izdanja Hrvatskoga pravopisa. Nastao je iz želje da se načini jedinstven i općeprihvaćen pravopis hrvatskoga jezika te da se nakon višegodišnjih prijepora pomire različite pravopisne norme jer je jedinstvenost hrvatskoga pravopisnog standarda jedan od osnovnih preduvjeta lakšega usvajanja pravopisnih pravila i jednostavnijeg ovladavanja hrvatskim jezikom. Ministarstvo znanosti i obrazovanja preporučilo je Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje za uporabu u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske. Svi udžbenici u Hrvatskoj usklađeni su s Hrvatskim pravopisom, sav nastavni plan i program, sva školska natjecanja te državna matura provode se prema pravopisnim pravilima koja ćete pronaći u besplatnom izdanju Hrvatskoga pravopisa kojeg u ponedjeljak darujemo u Jutarnjem listu.

HRVATSKA GRAMATIKA

Hrvatska gramatika, priručnik, namijenjen je u prvome redu učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednjih škola, ali bit će koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. Nastanak ove Gramatike motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima da jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnih jezičnih znanja. Hrvatska gramatika slijedi sva preporučena rješenja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

BESPLATNI JEZIČNI PRIRUČNICI

Tiskana izdanja Hrvatskoga pravopisa i Hrvatske gramatike koje ćete u ponedjeljak pronaći u Jutarnjem listu obogaćena su atraktivnim ilustracijama i primjerima koji će vam pomoći da lako i jednostavno riješite svaku jezičnu nedoumicu. U ponedjeljak ne propustite Jutarnji list i odaberite svoj dar: jedinstven i općeprihvaćen Pravopis hrvatskoga jezika ili Hrvatsku gramatiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:28