Direktor Tržnica službenim autom otišao na skijanje

Filip Borac, direktor Gradskih tržnica, nedavno je zajedno s obitelji na sedmodnevni godišnji odmor u francusko skijalište Les duex Alpes otputovao službenim automobilom. Iako Borac kao šef podružnice Zagrebačkog holdinga ima pravo koristiti službeno vozilo 24 sata na dan cijelu godinu, činjenica da je skijalište udaljeno tisuću kilometara u kuloarima Holdinga izazvala je negativne komentare.



Od pouzdanog izvora doznajemo stoga kako se razmišlja o izmjeni pravilnika koji direktorima i članovima Uprave gradske tvrtke dopušta neograničeno korištenje službenog automobila. - Moguće je da zbog takvih postupaka uskoro na dnevni red stavimo pitanje izmjene pravilnika tako da se onemogući odlazak službenim autima na godišnje odmore - rekao nam je dobro upućeni izvor iz Holdinga.



• Službeni automobil 24 sata dnevno

Neograničeno korištenje mobitela

2000 kuna na službenoj kartici

Korištenje sredstava interne reprezentacije

(Večere, odjeća, obuća, računala)
Prava i povlastice direktora Podružnica Holdinga iz Pravilnika

Borac u odabiru prijevoznog sredstva za svoj posljedni godišnji odmor, pak, ne vidi ništa sporno i smatra kako "to svi rade".



- Iskoristio sam povlastice koje mi ugovorom pripadaju. Imam pravo koristiti službeni automobil 24 sata dnevno i nigdje u ugovoru ne piše kako i gdje. Ne vidim razloga zašto ne bih išao službenim vozilom na godišnji ugovor ako to nije pravilnikom zabranjeno, a ionako to svi rade - izjavio je Filip Borac, direktor Gradskih tržnica.



Slobodan Ljubičić, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, kaže se "tu nema što komentirati budući da u pravilniku ne stoji nikakva zabrana". No u razgovoru s direktorima ostalih podružnica doznajemo kako oni "takvo nešto ne bi nikada učinili".  - Ne bih komentirao postupke kolege Borca, no ja nikada u svojih 20 godina službe nisam išao službenim autom na godišnji odmor - rekao je Joso Bičanić, direktor Čistoće.



S mišljenjem Bičanića složili su se i Mato Kraljević, direktor Zagrebačkih cesta, i Igor Toljan, direktor Zrinjevca. - Osobno rijetko koristim službeno vozila i nikad nisam koristio osobno vozilo u privatne svrhe iako u pravilniku jasno stoji da direktori podružnica Holdinga imaju pravo koristiti službeno vozilo - rekao je Toljan.



Ivan Tolić, direktor ZET-a i zamjenik predsjednika Uprave, kaže kako tijekom svog mandata još nije uspio otići na godišnji odmor. - Prepustio bih to njegovoj savjesti i odgovornosti, ja bih vodio računa kada bi sa službenim automobilom išao na neki dulji put. U svakom slučaju, na takav odmor službenim automobilom ne bih išao - rekao je Tolić.



Ivan Dragičević i Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:55