Goste na otoku čeka i Svjetski padobranski kup

LOŠINJ - Otok Lošinj, jedna od rijetkih oaza gdje je zrak dokazano bolji nego prije petnaestak godina, uz uživanje u sačuvanoj prirodi ovog će ljeta turistima ponuditi i cijelu paletu raznih sportskih zbivanja, a sve lošinjske manifestacije ujedinjene su u Kalendaru priredbi za 2008. godinu koji je izdala Turistička zajednica Malog Lošinja.



Tako će se uskoro, od 6. do 8. lipnja, na Lošinju održati Svjetski padobranski kup koji će okupiti sudionike iz dvadesetak zemalja, ukupno dvjestotinjak natjecatelja koji će snage odmjeriti u četrdesetak timova. Uz natjecateljski, najavljen je i revijalni dio koji počinje dva tjedna prije natjecanja, a u kojem će se hrabriji posjetitelji moći zajedno s trenerima okušati u double skokovima.



Početkom ljeta, od 21. do 28. lipnja, u planu je prvi lošinjski Bridge festival te teniski turnir U-16 Lošinj Cup i međunarodni vaterpolski turnir U-14 Dobri dupin.



U srpnju se održava Summer basket tour 2008., a kolovoz je u znaku 26. lošinjske regate krstaša koja se održava u lošinjskom akvatoriju. Još jedan teniski turnir ITF U-18 Grawe cup održava se krajem rujna, a početkom listopada tradicionalna je Arbunada, lov na arbune na starinski način, rukom iz barke. Kraj godine već desetljećima protječe u znaku Novogodišnjeg kupa u podvodnom ribolovu, natjecanju po kojem je Mali Lošinj postao poznat diljem svijeta.



Tijekom cijele godine organizirane su brojne prezentacije pješačkih staza  “Miomirisni doživljaji na 5 otoka”. Staze obuhvaćaju otoke Cres Lošinj te Unije, Susak i Ilovik. Kako se duž cresko-lošinjskog arhipelaga proteže 220 kilometara šetnica, želja Turističke zajednice Malog Lošinja je kroz promociju šetnica otok Lošinj prezentirati kao idealan centar za velike sportske manifestacije. Uz to, krajem svibnja održat će se međunarodni šahovski turnir Lošinj 2008. u Nerezinama, a 30. svibnja tradicionalno će se obilježiti Svjetski dan sporta.



Ove godine pravo osvježenje nudi otok Unije koji obiluje brojnim sportskim manifestacijama, od škole šaha i turnira u vaterpolu pa sve do turnira u odbojci i malom nogometu. Na otoku Unije će se 23. studenoga održati Kup sv. Andrije u lovu liganja nazvan Lignjada. Inače, otok Lošinj već je poznat i po zdravstvenom turizmu, a u Velom Lošinju nalazi se poznato lječilište za liječenje bolesti dišnog sustava.


Iva Balen/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:41