Hrvatski navijači formirali slovo 'U'?

Hrvatski navijači svojim su tijelima formirali slovo ''U'' na stadionu Koševo prije početka utakmice Bosna i Hercegovina - Hrvatska koja se odigrala u srijedu, prenosi Fildzan.info. Našim navijačima ovo nije prvi put da su posegnuli za ovakvim načinom iskazivanja simbola fašističkih ideologija.



Ako se pokaže da je fotografija vjerodostojna, pitanje je hoće li nadležne nogometne organizacije biti upoznate s najnovijim slučajem i hoće li naša reprezentacija biti kažnjena zbog nove gluposti naših navijača.



Na blogu jednog navijača osvanula je fotografija iz Sarajeva na kojoj se vidi kako naši mladići drže zastavu s prvim bijelim poljem i desnicu podignutu u zrak.





FOTO: halubje2001.blog.hr



Hrvatski su navijači prije godinu dana imali sličan incident, a tad su glavni krivci bili dečki iz Armade. Naime, na utakmici u Livornu navijači su svojim tijelima formirali kukasti križ i tijekom utakmice više puta pozdravljali fašističkim pozdravom. "Ljudski kukasti križ", koji su na utakmici u Livornu tijelima napravili hrvatski navijači, bio je odgovor na talijansku provokaciju pjevanja pjesme "Bandiera rossa" i isticanje jugoslavenske zastave.





FOTO: Srđan Vrančić /CROPIX



"Talijani dižu poruku potpore Fidelu Castru, za vrijeme svoje himne pjevaju "Bandiera rossu" i provociraju jugoslavenskom zastavom. Odgovor s naše strane ubrzo stiže, svi se hrvatski navijači grupiraju i tijelima se radi kukasti križ", pisalo je na webu riječke Armade.



- Formiranje križa je samo odgovor na provokaciju i njihovo isticanje jugoslavenske zastave - ispričao nam je navijač Armade. Torcida i BBB-i ogradili su se od Armade i formiranja kukastog križa navodeći da nisu organizirali put u Livorno.



Očekuje se reakcija u vezi novog incidenta.                    ( sbg, mb)





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:46