Istarska legenda preminula na sceni

PULA - Poznati hrvatski pjevač, stari MIK-ovac, 76-godišnji Toni Kljaković, umro je u petak navečer, nakon što mu je pozlio na pozornici INK, na kojoj je pjevao na koncertu 'Eviva Milotti - jubilaeum 2007.', posvećnom 80. obljetnici rođenja maestra Nella Milottija.



- Umro je s pjesmom i zato smo u dogovoru s Tonijevom obitelji i maestrom Milottijem odlučili subotnji, drugi koncert "Eviva Milotti", posvetiti Toniju. Njegova je obitelj izjavila da bi to Toniju mnogo značilo - rekao nam je dan nakon tragičnog događaja glazbeni producent koncerta Zoran Tomaić. Prema njegovim riječima, ništa te večeri nije upućivalo na tragediju koja se zbila oko 21.30 sati, sat i pol nakon početka koncerta.



- Toni je zajedno s Mirkom Cetinskim iza pozornice prije nastupa bio jedan od najraspoloženijih sudionika. Pjevali su klapske pjesme i ništa nije slutilo na tragediju - rekao je Tomaić. Toni Kljaković nastupao je kao deseti izvođač i u trenutku kad mu je na pozornici pozlilo pjevao je u duetu s Marijem Battifiacom pjesmu "Noštromo".



- Odmah smo mu pritekli u pomoć. Reanimirali smo ga i puls mu se u jednom trenutku povratio. Dva vozila Hitne medicinske pomoći stigla su pred kazalište za tri minute, no nažalost, Toniju nije bilo spasa.



Liječnici su rekli da je umro od izuzetnog jakog infarkta te da mu ne bi bili pomogli ni da mu je pozlilo u bolnici. Sve se dogodilo u trenutku, a u šoku smo ostali ne samo mi organizatori i pjevači, nego i oko 700 posjetitelja koncerta - ispričao je Zoran Tomaić.



Koncert je u petak prekinut, a kako kaže Tomaić, posebno je bio pogođen maestro Milotti, dugogodišnji prijatelj i suradnik Tonija Kljakovića. Pokojni je Kljaković s Milottijevim pjesmama 9 puta pobijedio na festivalu Melodije Istre i Kvarnera.



Kljaković je najpoznatiji po pjesmama "Maškare, ča mogu maškare", te "Nima Splita do Splita", kojom se proslavio i diljem tadašnje države. Toni Kljaković bit će pokopan idući tjedan, a u ponedjeljak će nad njegovim tijelom biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.








Silvana Fable
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:31