Ivan Radeljić u Energie Cottbusu

KOPRIVNICA - Središnji obrambeni igrač Slavena Belupa, 27-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Radeljić, potpisao je prije podne troipogodišnji ugovor (do jeseni 2001.) s posljednje plasiranim klubom Bundeslige FC Energie Cottbusom.



Do konačnog sporazuma preostaje samo liječnički pregled. Radeljić će za novi klub zaigrati od siječnja 2008. Cottbus je trenutno 18. na ljestvici i iz 15 utakmica ima 11 bodova. Na četiri boda je do četrnaestoplasirane Arminie Bielefeld, odnosno na šest bodova do 13. Vfl Wolfsburga.



Cottbus trenira bivši slovenski izbornik Bojan Prašnikar, koji je izjavio da je pratio Radeljića i da će mu biti stožerni igrač u obrani, igrat će centarhalfa, kako prenosi Uefa.



U Cottbusu su inače Piplica, Mario Cvitanović, Ipša i Rivić. U Njemačku je s Radeljićem putovao direktor Robert Markulin. Na povratku iz Njemačke Markulin je izjavio da je novčani iznos transfera tajna, ali da su zadovoljni i Radeljić i klub. Premda se ni privatno nije mogla saznati svota, riječ je zacijelo o najvećem transferu koji je dosad napravio Slaven Belupo.



Normalno je da se postavlja pitanje zamjene za Radeljića, koji je i od hrvatskih novinara visoko ocijenjen i u momčadi je 1. HNL.



Robert Markulin tu ne dvoji: - Imamo vlastiti podmladak. Pred vratima prve momčadi su Kokalović, koji je na posudbi u trećeligašu Koprivnici, te juniori Vukonić, Lončar, Šimunić i Jurica Vručina. Želimo njihovo uključenje i afirmaciju.



Od mlađih već se afirmirao Jajalo, koji je u U-21 reprezentaciji, a veliki je talent Delić, koji čeka veću minutažu u prvom sastavu. Ovakva izjava Roberta Markulina jasno govori da Slaven Belupo neće trčati potrošiti novac dobiven od Radeljićeva transfera kako bi se zadovoljili trenutni apetiti. Ranije je uostalom zacrtano da će se klub graditi dugoročno, s osloncem na vlastiti kadar. Markulin je struci odaslao jasan signal.



KOPRIVNICA - Osim Radeljića, koji je bio u Njemačkoj radi transfera, zbog viroze ne treniraju Bošnjak i Sopić, a zbog tri dobivena žuta kartona u subotnjoj utakmici s Dinamom, Slaven Belupo nastupit će bez Radeljića, Bošnjaka i Poljaka. Sudac Trampus u Splitu 'pošteno' se potrudio iskartonirati igrače, a istodobno je suđenjem bezazlenih prekršaja toliko isjeckao igru da je i nije moglo biti: 27 Hajdukovih, 28 Slavenovih, ukupno 55! Pritom je dodijelio i 5-6 kartona sasvim nepotrebno i desetkovao i Hajduk i Slaven Belupo.



Trener Jurčić za obranu ima na raspolaganju Radičeka, Bošca, u vezi Posavca, Delića...



Zbog potreba televizije, nogometne utakmice igraju se u (pre)kasnim terminima. Tako će biti i u subotu, kada je u Koprivnici na rasporedu derbi 19. kola između Slavena Belupa i Dinama. Utakmica se igra u 20 sati. ičm

S Dinamom oslabljeni



Ivo Čičin-Mašansker
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:58