Ivica Propadalo: 'Za statuu Dore nadahnula me Sinjska Gospa, a ne Ksenija'

ZAGREB - Dora nije, kao što ispada iz nedavnih izjava 'mame Dore' Ksenije Urličić, dijete samohrane majke. Ja sam otac Dore, i to jako dobar otac - tvrdi Ivica Propadalo, kojeg su, ne krije, razljutile tvrdnje Ksenije Urličić da je on 1995. godine oblikovao statuu Dore prema njezinim strogim uputama.



- Ispada sad, nakon svega, da sam ja bio 'mali od kužine', no prava je istina sasvim drugačija. Oko skulpture Dore zapravo me angažirala Marija Nemčić, koja mi je pokazala prvotni kipić, staklenu kuglu s ugraviranim granicama Hrvatske, i zamolila me da je spasim od te nakarade. Nova, današnja Dora nastala je nakon večere kojoj smo prisustvovali Marija, Ksenija, Miro Lilić i ja.



Dora je sada već velika cura, ima mnogo udvarača koji je svojataju. Ja nemam ništa protiv toga, ali želim da se zna tko je njezin tvorac. Slažem se, jedna je majka, ali jedan je i otac, a to sam u ovom slučaju ja
Također, nije istina da sam kao moguću inspiraciju iskoristio Konavoke, već su me za Doru nadahnuli Gospa Sinjska i paška čipka - nabraja Propadalo, ističući da Ksenija Urličić nije jedina koja je s godinama zanemarila njegovu očinsku ulogu u nastanku Dore.



- I sama me se Dora odrekla. Dokopala se TV ekrana a da svojeg ćaću nijednom nije spomenula u TV prijenosima iako bi to morala prema zakonu o autorskim pravima.



To je razumljivo - Dora je sada već velika cura, ima mnogo udvarača koji je svojataju. Ja nemam ništa protiv toga, ali želim da se zna tko je njezin tvorac.



Slažem se, jedna je majka, ali jedan je i otac, a to sam u ovom slučaju ja - završava Ivica Propadalo.



K. Rožman
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:18