Izraelci zainteresirani za staklanu i Badel

FAŽANA - Izraelski investitori zainteresirani su za kupnju nekretnina bivše tvornice stakla, ali i susjednih nekretnina, koje su nekad pripadale Badelu u Fažani. Obje nekretnine u posjedu su Robustusa, a doznajemo da ta tvrtka pregovara s jednom izraelskom tvrtkom koja je zainteresirana za gradnju turističkih objekata, no Dubravko Zeljko, zastupnik tvrtke Robustus, kaže da je o tome još prerano govoriti.



- Izraelci bi prvo trebali skočiti, pa reći hop. Za sada nema ni predugovora, a kamoli ugovora, već samo načelni dogovor prema kojem bi oni trebali predložiti modalitet kupnje. O cijeni koju tražimo za sada se ne mogu izjašnjavati - kaže Zeljko, izrazivši uvjerenje da su u Sfynxu najvjerojatnije ozbiljni kupci kad s tim izlaze u javnost.



Inače, iz tvornice stakla ni nakon pet dana od otkrića još nisu uklonjene bačve i vreće s opasnim kemikalijama. Dubravko Zeljko rekao nam je da je prostor tvornice, odmah nakon otkrića kemikalija koje su se svojedobno koristile u proizvodnji, zatvoren te da su postavljeni novi lokoti.



Na terenu je bila i županijska inspektorica za zaštitu okoliša Eugenija Besu, uz dvoje djelatnika Metisa, pulske tvrtke za zbrinjavanje otpada, iako je Zeljko već prije kontaktirao s riječkom Eko-operativom.



- Pristao sam na angažman Metisa jer je ionako najvažnije da se kemikalije uklone i to bi trebalo biti učinjeno danas (ponedjeljak, op. a.) - rekao je Zeljko, kojeg iz Metisa jučer ujutro još nisu bili kontaktirali. Na naš je upit direktor Metisa Miljenko Cukon rekao da oni mogu ukloniti i uskladištiti kemikalije, ali da ne zna tko će to platiti! Ponovno smo nazvali Zeljka, koji se iznenadio zbog takvog stava.



- Rekao sam direktoru Metisa da mi ispostavi predračun, kako bih njihovu ponudu usporedio s ponudom Eko-operative, no oni ga nisu ispostavili - kaže Zeljko, nadajući se da će ova komunikativna zavrzlama ipak biti razriješena.



M. Bošnjaković Memedović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:54