Kaufland za zemljište kraj groblja dao 30 milijuna kn

KOPRIVNICA - Njemački trgovački div Kaufland isplatio je čak 30 milijuna kuna u gotovini za zemljište pokraj gradskoga groblja Sv. Duh u Koprivnici i uskoro će početi graditi veliki robni centar.



Riječ je o velikom zemljišnom kompleksu uz servisnu cestu prema Danici, odnosno uz buduću novu prilaznu cestu do groblja. Četvorni metar zemljišta Kaufland je tamo plaćao 1550 kuna, što je zasad apsolutni koprivnički rekord. Usporedbe radi, kvadrat u gradskim poslovnim zonama stoji 300-tinjak kuna, a tolika je i cijena gradilišta potpuno opremljenih komunalnom infrastrukturom.

Zemljište za Kaufland, koji se zasad ne pojavljuje kao ulagač, kupuje poduzeće Rimc iz Svete Nedjelje. Ovaj su mjesec kupili posljednje parcele i sada raspolažu s oko 20.000 četvornih metara zemljišta. Gradske su vlasti, doduše, od njih jučer morale ponovno otkupiti 700-tinjak četvornih metara, i to za proširenje cestovnog pojasa Ulice Ivana Česmičkog (tzv. servisne ceste).



Zemljište se dvaput prodavalo na javnome natječaju s početnom cijenom od 1500 kuna, a ponude poduzeća Rimc bile su najpovoljnije. U gradskim agencijama za promet nekretninama ističu da to ne bi trebalo previše utjecati na cijenu zemljišta u Koprivnici jer je ipak riječ o izdvojenom slučaju i subjektivnoj atraktivnosti zemljišta upravo za trgovački lanac.

- Koliko mi je poznato, Kaufland bi tamo mogao početi graditi poslovni objekt do jeseni - ističe jučer gradonačelnik Zvonimir Mršić.



Koprivnica bi, tako, vrlo brzo mogla imati čak tri nova velika robna centra. Osim Kauflanda, tu je Lidl u Križevačkoj ulici, koji u studenome otvara vrata potrošačima, a uskoro počinje gradnja Mercatora na prostoru bivše Podravkine "ekonomije". Od velikih, na području Koprivnice već posluju KTC, Billa, Plodine i Konzum.



Robert Mihaljević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:38