Kći konjičkog šampiona nudi imanje za spas lipicanaca

Nives Cimerman, kći nekadašnjeg konjičkog šampiona Radoslava Cimermana, ponudila je jučer svoje imanje u Zagrebu vrijedno stotinu tisuća eura, kako bi se zbrinuli lipicanci koji u Vojvodini umiru od gladi, piše danas Novi list.

Potresena vijestima o potomcima konja ukradenih iz ergele u Lipiku tijekom Domovinskog rata, ona je odlučila Ministarstvu poljoprivrede ili bilo kome drugom tko može pomoći lipicancima u Vojvodini ponuditi djedovsko imanje, zemlju i vikendicu u Jakuševcu. Željela bih da se imanje vrijedno 100 tisuća eura proda, a novac utroši na kupovinu hrane za konje, poručila je Nives Cimerman. Pozvala je hrvatske institucije, poduzeća i cjelokupnu javnost da pokrenu akciju za pomoć konjima. " Pozivam sve zaljubljenike u konjički sport i konje, pozivam sve prijatelje moga oca koji žive na prostoru cijele Jugoslavije i svijeta da prihvate moju inicijativu za spas tih plemenitih životinja" rekla je Cimerman.





Željela bih da se imanje, zemlja i vikendica na Jakuševcu, vrijedni 100 tisuća eura prodaju, a novac utroši na kupovinu hrane za konje

Ljubav prema konjima i konjičkom sportu Nives Cimerman naslijedila je od svog oca Radoslava, koji je za života sa svojim konjem Elanom bio višestruki prvak Jugoslavije i Balkana. Njegovo ime danas nosi ulica koja vodi uz zagrebački hipodrom. Radoslav Cimerman cijeli svoj vijek proveo je na tom mjestu: u padu s konja na hipodromu izgubio je i život.

Međutim, prema pisanju Novog lista glasnogovornik ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić objasnio je kako problem nije tako jednostavan.

"Lijepa je to gesta, ali situacija je tako složena da je malo što moguće napraviti. Čovjek koji drži lipicance ne dopušta da nitko priđe njegovom imanju, niti dopušta da im tko pomogne", rekao je Pavić. Kako piše Novi list Pavić na žalost nije pokazao zanimanje za inicijativu Nives Cimerman  niti je predložio adresu kojoj bi se ona mogla obratiti.  (Novi list; njd)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:29