Luka Modrić ostaje u Dinamu!

Luka Modrić još godinu dana ostaje Dinamov kapetan kako bi klub napokon prekinuo "stogodišnje prokletstvo" i proljeće 2009. godine dočekao u nekom od prestižnih europskih natjecanja. Šokantan je to epilog - poglavito za igrača - priče o transferu stoljeća koja se u Maksimiru kuhala još od ljetos kada je Šahtjor poslao pismenu ponudu tešku 15 milijuna eura.



Kako je došlo do obrata? Nakon višednevne engleske turneje i razgovora s predstavnicima gotovo svih tamošnjih top-klubova, braća Mamić iznenada su odlučila ugasiti rado gledanu sapunicu i zadržati Modrića na HNL livadama. Zdravko i Zoran Mamić kažu da nije bilo lako priopćiti odluku maksimirskoj zvijezdi, ali dodaju i da je Modrić na jučerašnjem sastanku u Zadru neobično stoički, ne iskazujući ni šok ni oduševljenje, podnio rasplet priče.



- U petak sam se probudio u Manchesteru i vođen valjda božanskom providnošću rekao kako bi bilo dobro i pošteno prema Dinamu, navijačima, djeci, samom sebi... dati šansu Dinamu da još jedanput pokuša prezimiti u Europi. Otišao sam u susjednu sobu bratu Zoranu i vidio da ga je moj prijedlog pozitivno šokirao. Kada sam sve to izložio predsjedniku Barišiću, on je bio oduševljen i tada sam definitivno znao da je riječ o ispravnom potezu - rekao je dopredsjednik.



Pristankom da ostane u Maksimiru još godinu dana Luka Modrić osigurao je status božanstva u svlačionici. Njegova će primanja biti drastično podebljana, iako Mamić nije htio potvrditi da će kapetanu iskeširati 3 milijuna eura za sezonu, što je prvotno najavio.



- Sve ćemo učiniti da Luka dobije status na kakav nitko nikada ovdje nije mogao ni pomisliti. Već sam izdao nalog da se otisne tisuću dresova s njegovim prezimenom koje će on vlastoručno potpisati. Osnovat ćemo i fan klub Luke Modrića, dobit će vlastitog fizioterapeuta i još niz pogodnosti. Možda Modrić još ne može shvatiti sve to, ali zato ovdje postoje mudri i odgovorni ljudi koji su uvjereni da je to prava odluka za dobrobit Dinama. Jer jednom će u budućnosti nogometni almanasi biti ispisivani tako da će se govoriti o vremenu prije i poslije Luke Modrića.



Zdravko Mamić kategorički odbija mogućnost da je riječ o dijelu taktike kako bi se inozemnim kupcima nastavilo zavrtati ruku.



- Sutra može doći Realova ponuda teška 100 milijuna eura, ali budite sigurni da ni u tom slučaju neće biti mog potpisa na Modrićevoj ispisnici. Jednostavno, to je slučaj gdje ne prolaze nemoralne ponude.



Modrićev ostanak donosi veće zahtjeve pred Branka Ivankovića kojemu je u subotu dopredsjednik uručio ultimatum - lansiraj nas u europsko proljeće 2009. godine ili si na burzi rada!



- Vrijeme je da igrači i struka ponesu svoj dio odgovornosti. Uvjeravam vas da se Branku Ivankoviću ništa neće dogoditi u sljedećih osam mjeseci, naša je odluka da s njim krenemo u novi europski pokušaj. Međutim, ako ne uspijemo, on i njegov stručni stožer bit će slobodni. Ne može se odgovornost vječno pripisivati upravi koja je osigurala sve preduvjete za izvrstan rezultat.



Profesor je spremno prihvatio taj oštri dopredsjednikov zaokret. Od 7. siječnja, prvog dana priprema, Ivanković s Modrićem u momčadi kreće po jedan od najvećih uspjeha hrvatskoga klupskog nogometa.





- Ako su tako klub i Modrić odlučili, treba to poštovati. Modrić je najbolji igrač HNL-a, igra za reprezentaciju i cijena mu sigurno još može narasti. Ne sumnjam da će dobiti ubrzo još konkretnih ponuda, možda i atraktivnijih nego do sada pa će na kraju i on i klub biti zadovoljni.

Kruno Lovrek, član Zagreba: Bit će atraktivnijih ponuda





- Modrićev ostanak velik je dobitak za Dinamo, to je jasno, ali ne znam koliko je to dobro za Modrića. Koliko čitam i čujem, očekivao je veliki europski klub koji je zaslužio. To, međutim, neće utjecati na njegovu psihu. Jer igrač koji se kalio u Bosni i prošao Inter na putu do modrog dresa i reprezentacije čvrst je karakter.



Što znači za Rijeku?



- Dobro jer će se slegnuti priča o Sharbinijevu odlasku u Dinamo, a loše jer će Dinamo i dalje biti moćan i teško svladiv s Modrićem u naslovnoj ulozi. Sigurno bismo se lakše približili modrima da nema Modrića - smatra Dalić.      (O. R.)

Zlatko Dalić, trener Rijeke: Modrić je zaslužio europsku scenu





Dražen Krušelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:45