Marko Šimić: Zagrlio sam svoj prvi san

Vratio je dug povjerenja. Izborniku Draženu Ladiću, ali i menadžeru Eljviru Rači, koji ga je prije godinu dana odveo u Himki. Bio je junior Zagreba. Četiri godine u Kranjčevićevoj, prvi strijelac kada je Zagreb osvojio juniorsku titulu. A priča je krenula iz Novog Vinodolskog. Otac Anton vodio ga je svaki dan na trening na Kantridu. Robert Rubčić i Boris Pučić su ga doveli. U pionirskim danima rafalno je tresao mreže...



Dalić hvali prinovu



Zlatko Dalić, prvi Ladićev suradnik, pun je hvale za Šimićev nastup u Varaždinu.



Moderan napadač. Dobro čuva poziciju, puno radi za momčad. Mlad je, u ruskoj ligi sigurno će puno napredovati.



Imao je 15 godina kada je s Kantride preselio u Kranjčevićevu. Selidbe su njegova sudbina. Upornost kvaliteta. Iz Himkija je poslan na posudbu u Latviju. Osam golova, četiri u Kupu. Daugava je dohvatila trofej, Marko je zabio u polufinalu i finalu Kupa.



Pa, nisam bio prezadovoljan u Latviji. Ali, bilo je dobro iskustvo. Najvažnije je igrati i dakako - zabijati, govori Marko dan poslije svog prvijenca u dresu reprezentacije.



U Varaždinu je postigao efektan pogodak. Zračna igra, pogoci glavom, njegova su specijalnost.



Nakon gola kao riba u vodi



- Presretan sam, zagrlio sam svoje prve snove. Imao sam tremu ispočetka, prvih petnaestak minuta, ali nakon gola bio sam kao riba u vodi. Razigran, željan još jednog pogotka. Šteta, mogli smo dobiti. Dobra smo ekipa, veliki potencijal. Možemo nešto napraviti u kvalifikacijama. Velika smotra je sljedeći cilj.



Marko je u Himkiju zakucao na vrata prve momčadi.



I ovaj će mi pogodak sigurno pomoći.



O povratku ne razmišlja.



- Želim se nametnuti u jakoj ruskoj ligi. Ako tamo uspijem, znači da sam spreman za nove velike izazove u budućnosti. Ali, korak po korak. U Rusiji sam definitivno shvatio da je rad jedina formula uspjeha. Prošao sam ‘čistilište’ kaljenja u Latviji, sada tražim mjesto u Himkiju. Do sljedećeg radosnog trenutka, okupljanja reprezentacije - govori Marko.



Orlando Rivetti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:09