Marko Tomas: Više mi se ne ostaje u Realu

ZAGREB - Madridski Real je prošao u četvrtfinale Eurolige već nakon četvrog kola, pobjedom nad Maccabijem u Tel Avivu, a u idućem kolu poražen je u Barceloni 79-90, te će najvjerojatnije uzeti drugo mjesto u skupini F. U utakmici kod Barce trener Reala Plaza počeo je s neobičnom petorkom u kojoj su bili Van den Spiegel i Kennedy, Real je bio u zaostatku i 59-84, a u završnici, kad je ‘poludio’ hrvtaski reprezentativac Marko Tomas, stigli su do pristojnog poraza.

Cijelu sezonu igramo loše



- Za nas je bilo realno proći među osam najboljih, a ključ prolaza bila je domaća pobjeda nad Barcelonom u prvom kolu - kaže Marko Tomas, koji je u Barceloni ubacio 18 poena (šut 6-8 uz 3 trice) za trinaest minuta.



- Ovosezonski Maccabi i Alba ipak nisu na potrebnoj razini kvalitete u odnosu na nas i Barcelonu. Top 16 odradili smo puno bolje nego prvu fazu natjecanja, u kojoj smo imali i dosta sreće. Zapravo, cijelu sezonu igramo dosta loše, i rezultati su nam odlični prema onome kako igramo.

Trener Plaza pred smjenom



Tomasu je ovih 18 poena značilo i poravnanje najboljeg euroligaškog dometa.



- Od Nove Godine status u momčadi mi je gori no ikad, skroz se pokvario, a da ne znam razlog za to. U dvadesetak odigranih utakmica samo na tri sam dobio deset minuta igre u komadu, stalno ulazim na tri-četiri minute. Ni u Barceloni ne bih toliko igrao da Mumbru nije dobio tri osobne u jednoj minuti. Ne znam što bih rekao... Trener Joan Plaza je po svemu sudeći ‘na izlaznim vratima’, možda se nešto promijeni. No, bilo kako bilo, izdržat ću ta tri mjeseca do kraja sezone. Više mi se ne ostaje ovdje - dodao je Tomas.



Zoran Čutura
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:48