Nakon Plodina dolazak u Križevce potvrdio i Lidl

KRIŽEVCI - Nakon što smo prošli tjedan pisali kako u Križevce dolaze Plodine te da su za atraktivan plac u križevačkoj poslovnoj zoni Nikole Tesle pristale tekstilnoj tvornici Zelinka sagraditi i novu tvornicu, iz Uprave Lidla danas su potvrdili da i oni dolaze u Križevce.



Oni će također biti u susjedstvu Plodina i trgovačkog centra KTC, a od križevačke tvrtke Benteks kupili su bivše Čazmatransove radionice za popravak autobusa. Kako neslužbeno doznajemo, tom je transakcijom postignut novi križevački rekord u cijeni zemljišta, koje je Benteks u lipnju na sudu izlicitirao za 5,2 milijuna kuna.



Navodno je Lidl za bivše radionice smještene na 8647 četvornih metara doplatio još oko dva milijuna kuna, što bi značilo da je postignuta cijena veća od 800 kuna po četvornom  metru, odnosno deseterostruko više od cijena koje su postizane za gradske placeve u istoj zoni.



Kako su nam potvrdili iz Lidla, otvaranje njihove trgovine trebalo bi biti oko sredine sljedeće godine.



Čazamtrans će, pak, ubuduće svoje autobuse popravljati u selu Brckovštini, gdje su za tu namjenu iznajmili halu, dok za parkiranje autobusa još traže prikladan prostor.




Stojanka Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:30