Odvjetnik Hanžeković: Zainteresiran sam za daljnja ulaganja u dionice Veterine

ZAGREB - Poznati zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković prošli je tjedan postao glavni dioničar Veterine, u kojoj trenutačno ima 186.629 dionica i 10,12 posto vlasničkog udjela. Hanžeković je i drugi dioničar u Optima Telekomu, u kojem u dionicama ima 5,27 posto udjela, a u obveznicama 14,20 posto.



- Zainteresiran sam za ulaganje u znanost i biotehnološke kompanije, a mislim da je Veterina dobar spoj jednog i drugog. Moje ulaganje nije kratkoročno i ne očekujem nikakvu dobit preko noći. Smatram jednostavno da su hightech i biotech, tehnologije budućnosti i kod nas i u svijetu - istaknuo je Hanžeković.



Prema njegovim riječima, ovisno o okolnostima, zainteresiran je i za suvlasništvo u Veterini. Zanimljivo je da je Hanžeković spomenuo i direktnu pomoć projektu Genera poznatog biomedicinskog stručnjaka dr. Slobodana Vukičevića. Genera je upravo preko njegovog odvjetničkog ureda kupovala redovne dionice Veterine.



Prema sadašnjoj dioničkoj strukturi Veterine nije moguće otkriti je li Genera posredno također već jedan od značajnih dioničara Veterine.



Optima ima budućnost




Na pitanje o ulaganjima u Optimu, Hanžeković kaže kako on smatra da je to tvrtka koja ima budućnost. Optima se, istaknuo je, nalazi u fazi investiranja čiji će se rezultati pokazati za dvije godine. Optima, prema njegovom mišljenju, spada u hightech tehnologije budućnosti.



Hanžeković je rekao kako "je dovoljno odrastao da sam donosi odluke o svojim ulaganjima". Spreman je, kaže, saslušati druge, ali prije svega vjeruje vlastitim informacijama. Iako nam nije želio otkriti u koje još dionice ulaže, istaknuo je da su njegova ulaganja disperzirana. Ulaganje u nekretnine ne smatra pravom investicijom ako nije riječ o osobnoj svrsi.



Marijan Hanžeković, sin prvog Tuđmanova ministra financija, specijaliziran je za trgovačko pravo. Dugi niz godina bio je i predsjednik Hrvatske odvjetničke komore te jedan od tri suvlasnika prve kartičarske kuće u Hrvatskoj - Diners. U Dinersu je imao udjel od oko 20 posto.



Dobra investicija u Dinersu



Diners je lani prodan Erste banci za 153 milijuna eura pa se i to pokazalo iznimno dobrom investicijom.



Njegova kći Ana Hanžeković-Čorak bila je sve do prodaje članica uprave Dinersa, a nakon prodaje vratila se u odvjetnički ured svoga oca.





Jadranka Šević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:34