Pobjeda rockera Dade Topića i grupe Dragonfly

OPATIJA - Pobjednici Dore 2007. su grupa Dragonfly i Dado Topić s pjesmom "Vjerujem u ljubav", kojom će Hrvatsku predstavljati u svibnju ove godine na Eurosongu u Finskoj.



Njima je stručni ocjenjivački sud dao najviše glasova, čak 48, što im je sa zbrojem glasova publike (15) donijelo konačnu pobjedu.



Statuu Dore predala im je prošlogodišnja pobjednica Severina, koja je "Štiklom" otvorila finalnu večer u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner.



Moralni pobjednici drugu godinu zaredom ostaju Kraljevi ulice koji su osvojili najviše simpatija publike, ali im je pobjeda ipak ponovno izmakla iz ruku. Žiri im je dao 46 bodova, a gledatelji televotingom čak 16.172 glasa. Usput rečeno, u deset minuta završne večeri Dore, tijekom kojih su gledatelji imali priliku glasovati telefonski, zaprimljena su čak 99.323 glasa.



Kraljevi ulice sa Sandrom BagarićTreća je bila Tina Vukov s pjesmom "Tata", a mnogo glasova žirija (47) dobili su i Livio Morosin i Miroslav Evačić za skladbu "Volim ja", ali im je visoki plasman izmakao zbog malo glasova publike.

Najveći "papirnati" favorit ovogodišnje Dore, Jelena Rozga, loše se plasirala unatoč odličnom scenskom nastupu koji je upotpunio Zlatko Pejaković u ulozi Gandalfa. Čini se da je Pejakoviću bilo prevruće ispod efektne bijele perike pa je u finalu nastupio bez nje.



Na završnoj je večeri, očekivano, bilo mnogo estradnih zvijezda koje su došle podržati svoje favorite te pojačati glamur festivala. Severina je u Opatiju stigla još jučer popodne tijekom generalne probe, u pratnji zaručnika Mate Čuljka, a lanjskom pobjedničkom pjesmom otvorila je finalnu večer. Opatijskim ulicama tako se već u popodnevnim satima u društvu Sandija Cenova prošetala Alka Vuica koja je došla podržati prijateljicu Nikolini Pišek, jednu od voditeljica Dore.



Alka Vuica, inače "na iglama" s fashion guruom Borisom Banovićem, ipak je našla zajednički jezik te se dvojac tijekom Dore dobro zabavljao u kafiću hotela Kvarner. Luki Nižetiću stigla je podrška iz Splita, Petra Nižetić i Marijana Batinić koje su, odlično raspoložene, podizale atmosferu u Green roomu hotela Kvarner. Uz uobičajeno čavrljanje, sinoć su se u backstageu Dore sudionici kladili na favorite večeri, čemu se pridružio i jedan od ovogodišnjih kandidata, Giuliano.



 Ovo mi je najsretniji trenutak u životu. Doista nisam očekivao pobjedu, ali da parafraziram naslov svoje pjesme, koja se zove 'Vjerujem u ljubav', reći ću da prije svega vjerujem u dobru pjesmu. O plasmanu na Eurosongu u ovom trenutku stvarno ne razmišljam. O tome ću početi razmišljati sutra, nakon što proslavimo pobjedu - rekao je Dado Topić, koristeći priliku zahvaliti sinu Rei i supruzi Miri koji su mu, kaže, najveća podrška u životu.


Marijana Sever
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:52