Očistite šarana pa pristavite glavu, rep, kožu i dio sitneži sa 1 l hladne vode s malo octa. Neka vrije deset minuta, pa procijedite. Ponovno pristavite i dodajte očišćeno povrće. Dodajte lovor, sol i papriku. U međuvremenu riblje meso narežite na kocke, utapkajte u brašno i popržite. Omekšano povrće smrvite u kašu i vratite u juhu. Čim ponovno provrije, dodajte šarana, vino i kratko prokuhajte pazeći da se meso ne raspadne. Umiješajte vrhnje i prokuhajte. Ukrasite koprom.
Za 4 osobe potrebno je:
1 šaran težak 1,20 kg
1 listić lovora
1 žlica maslaca
vinski ocat
1 svežnjić povrća za juhu
2 žlice brašna
1,5 dl vina ružice
3 dl kiselog vrhnja
1/2 svežnjića peršina
crvena paprika
nekoliko grančica kopra
mast ili ulje
sol
Priprema 40 min
Za 4 osobe potrebno je:
1 šaran težak 1,20 kg
1 listić lovora
1 žlica maslaca
vinski ocat
1 svežnjić povrća za juhu
2 žlice brašna
1,5 dl vina ružice
3 dl kiselog vrhnja
1/2 svežnjića peršina
crvena paprika
nekoliko grančica kopra
mast ili ulje
sol
Priprema 40 min
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....