Riblja juha

Očistite šarana pa pristavite glavu, rep, kožu i dio sitneži sa 1 l hladne vode s malo octa. Neka vrije deset minuta, pa procijedite. Ponovno pristavite i dodajte očišćeno povrće. Dodajte lovor, sol i papriku. U međuvremenu riblje meso narežite na kocke, utapkajte u brašno i popržite. Omekšano povrće smrvite u kašu i vratite u juhu. Čim ponovno provrije, dodajte šarana, vino i kratko prokuhajte pazeći da se meso ne raspadne. Umiješajte vrhnje i prokuhajte. Ukrasite koprom.



Za 4 osobe potrebno je:



1 šaran težak 1,20 kg

1 listić lovora

1 žlica maslaca

vinski ocat

1 svežnjić povrća za juhu

2 žlice brašna

1,5 dl vina ružice

3 dl kiselog vrhnja

1/2 svežnjića peršina

crvena paprika

nekoliko grančica kopra

mast ili ulje

sol



Priprema 40 min



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2025 09:40