Rijeka potpisala sa Pamićima i Križmanom

RIJEKA - Na Kantridi definitivno okreću ploču. Prvu su presicu u novoj godini sazvali da bi predstavili nove igrače. Ali ovog puta nije riječ o zvučnim (nekadašnjim) imenima kojima je Kantrida - labuđi pjev.



Ugovore su potpisali - juniori, perspektiva hrvatskoga nogometa. Alen Pamić, srednji vezni, (rođen 15.10.1989.), Sandi Križman, napadač (17.8.1989), na 3,5 godine, te vezist Zvonko Pamić, Alenov brat (4.2.1991.), na četiri i pol godine. Sva trojica će do kraja sezone igrati u Karlovcu, gdje je trener Igor Pamić, Alenov i Zvonkov otac, te stric Sandijev...



- Rijeka će ubuduće crpiti igrače iz svog omladinskog pogona i regionalnog bazena. I dovoditi samo istinska pojačanja. Braća Pamić i Križman su početak nove politike. Od braće Pamić i Križmana očekujemo da se nametnu iduće sezone, postanu nositelji Rijekine igre. Do ljeta će biti posuđeni Karlovcu, jer je to procjena našeg trenera Zlatka Dalića, kao i Igora Pamića, koji igrače najbolje poznaje i trenutačno je za kormilom kluba na četiri rijeke - rekao je direktor Mario Rubeša.



Neuobičajena slika na Kantridi. Veliki broj novinara i TV kamera, kao da je potpis na ugovor s Rijekom stavila neka inozemna loptačka zvijezda... Osamnaestogodišnjaci se, međutim, nisu dali zbuniti. Ponudili su nekoliko riječi, pitanja nije bilo...



Sandi Križman, stalni član U-19 reprezentacije, najbolji strijelac (3 gola) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, rekao je:



- Drago mi je što sam postao član velikog kluba kao što je Rijeka.



Konfekcijski, jednostavno. A Alen Pamić je dodao:



- Presretan sam što sam potpisao za Rijeku. Svojim igrama moramo dokazati da smo to zaslužili.



Najmlađi, 17 godina u veljači, Zvonko, zaključio je:



- Zahvalan sam što se Rijeka zainteresirala za mene. Nastavit ću raditi, biti što bolji.



Jedan je Pamić otišao u Salzburg (za 1,000.000 eura), druga dvojica su stigla. Igrat će za Rijeku od ljeta, ono što nije nikada uspjelo ocu Igoru Pamiću. Igor je igrao za deset klubova (i Dinamo), upisao sedam nastupa u Ćirinoj reprezentaciji, ali nikada nije stigao do Kantride.

- Iskreno, pomalo mi je žao. Smatram da sam na neki način zaslužio Rijekin dres. Mogao sam dati Rijeci i ona meni. Bila su druga vremena... Više su se cijenili igrači iz nekih drugih krajeva. Zaboravimo - govori "Div iz Žminja", trener Karlovca, prije toga vodio je Žminj, Pulu i Pomorac iz Kostrene.



Alen i Zvonko su otvorili vrata Kantride.



- Zadovoljan sam. Nešto se u HNK Rijeka promijenilo, počelo se razmišljati, planirati. Brzo smo se dogovorili, nakon par minuta razgovora s Dalićem, te Radinom i Rubčićem.



• Do kraja sezone Alen i Zvonko Pamić, te Sandi Križman igrat će za Karlovac. Standardno po zaslugama ili - protekciji?



- Po znanju i kvaliteti. Popust? Znaju oni da su u najgorem položaju - rekao je Igor Pamić.



Rijeka je opet otkrila - istarski rudnik nogometni. Kao nekada!





Zlatko Dalić je još na odmoru, ali stalno na mobitelu, s klubom i novinarima.



- Alen Pamić je velika perspektiva. Visok, čvrst u duelu, drzak, a dobar tehničar. Igrač kakav nam nedostaje ispred obrane. Križman ide direktno na vrata, zamijenit će naše špice koje nisu u cvijetu mladosti. Zvonka manje poznajem, ali ako sa 16 godina igra standardno u 3. ligi, znači da je dobar materijal. Riječ o najperspektivnijim hrvatskim mladim igračima. Barem jedan će dostići sigurno veću cijenu od 1,000.000 eura Manuela Pamića - rekao je Dalić.

Zlatko Dalić: Vrijedit će više od Manuela Pamića





Orlando Rivetti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 11:36