Zaba ne želi Gavriloviću dati izvještaj o oduzetim dionicama

ZAGREB - Na prvom ročištu u sudskom procesu Đure Gavrilovića protiv Zagrebačke banke, koje se održalo 13 mjeseci nakon podizanja tužbe, Trgovački je sud banci naložio da dostavi podatke o tome što se događalo s dionicama od usklađenja banke s federalnim zakonom o bankama iz '89., na temelju kojeg se tadašnja društveno-pravna banka preorganizirala u dioničarsko društvo.



Đuro Gavrilović je podigao tužbu za utvrđenje činjenica, kako bi otkrio što se dogodilo sa 14.357 ZABA-inih dionica, za koje smatra da su mu nezakonito oduzete. On smatra da je kupnjom tvrtke Gavrilović dobio i prava na udjele te tvrtke u ZABA-i, što mu banka osporava.



- S čelnim ljudima banke gospodin Gavrilović je pokušao razgovarati, ali mu nijednom nisu dostavili podatke, ni pokazali gdje su i kako završile dionice njegove tvrtke. Podigli smo tužbu, ali ZABA ni sudu ne dostavlja podatke o dionicama. Umjesto objašnjenja, u svojem odgovoru na tužbu banka je napisala 11 stranica i naknadni podnesak od osam stranica, ali nijednom riječju ne spominje naše dionice - rekao je Ozren Tatarac, odvjetnik Đure Gavrilovića.



Ukoliko Gavrilović ovim sudskim procesom dokaže da je nezakonito ostao bez 14.357 dionica ZABA-e, odvjetnik Tatarac najavljuje mogućnost tužbe za naplatu štete koja se procjenjuje na oko 50 milijuna eura.




H. Appelt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:24