Zubak iz Sesveta potjerao braću Petrović, Agića i Polovanca

ZAGREB - Konkretniji rez bio bi jedino otpuštanje trenera, ali predsjednik Croatije Sesvete Zvonko Zubak nije smijenio Ljupka Petrovića. Odluka je još šokantnija, jer se vrlo rijetko viđa. Od utorka članovi prve momčadi Croatije više nisu Vladimir Petrović, njegov brat Anto, Jasmin Agić i Kristijan Polovanec. Ključna riječ je - pomlađivanje, objavile su Sportske novosti.



- Odlučili smo se za ovaj potez nakon sramotnih igara u posljednjim kolima, ali već dugo razmišljamo o tome. Naša orijentacija su mladi igrači, koji će sada ponijeti veći dio tereta - kaže Zvonko Zubak.



Način otkazivanja suradnje sigurno nije bio dobar, još manje lijep. Braća Petrović i Agić mnogo su dali Sesvetama, uveli ih u Prvu HNL i zaslužili su bolji tretman. Kao i Polovanec, nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske.



- Vlado, Anto, Jasmin i Kristijan nisu suspendirani, mi ćemo ih nastaviti plaćati. Vladi Petroviću nudim mjesto sportskog direktora, a i preostala trojica mogu ostati u klubu ako to žele, ali na drugoj funkciji. Razumiju nogomet i mogu trenirati naše mlade momčadi. Ako ne žele, ove zime slobodno mogu potražiti novu destinaciju.



Zubak kaže i 'to su normalne stvari, događa se to u svim klubovima', a odluku je otpisanim igračima priopćio u utorak prije dvoboja s Dravom.



- Čini mi se da su oni ovako nešto i očekivali - misli Zubak, ali krivo, jer su igrači ostali potpuno zatečeni. Glavni “krivac” za radikalni potez vrlo vjerojatno je Ljupko Petrović, čovjek u kojeg Zubak ima bezgranično povjerenje. No on to demantira:



- Došao sam u Sesvete raditi, a ne tjerati ili dovoditi igrače. Uprava se odlučila za ovaj potez, iako sam ja htio da barem pričekamo do zime - kaže Petrović. Znači odluka o odstranjivanju četvorke nije vaša?



- Ne, nemam veze s tim potezom!



U Sesvetama u ove riječi malo tko vjeruje...



Predsjednik Zubak je apsolutni vladar Sesveta, no čak i on bi se teško samostalno odlučio na ovakav potez. Očito je da mu je netko sugerirao kako četvorka ne može ili ne želi i da ih je najbolje odstraniti. Otpisana četvorka odgledala je prvo poluvrijeme svojih dojučerašnjih suigrača protiv Drave pa napustila objekt u Sesvetama.



Momci su evidentno bili šokirani. Potreseni, ali i ogorčeni načinom na koji su im pokazana izlazna vrata kluba. Pogotovo ih bole tračevi o puštanju utakmice, što je očito tema i u vrhu kluba. No nisu željeli javno komentirati situaciju.



- Već dugo igramo rukomet što je nedopustivo. Rukomet, jer su igračima ruke stalno u zraku. Moji su se igrači izmicali suparnicima u Maksimiru, što da vam kažem... - riječi su predsjednika Zubaka.

'Moji su se igrači izmicali suparnicima u Maksimiru'





Damir Dobrinić/SN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 06:37