SALON U PARIZU

Aktivisti ili idioti? Zalijepili se za Ferrarije i uništili ih crnom bojom: ‘Pobjeda je naša!‘

Nakon kratkog prosvjeda, francuska policija privela je svih 11 aktivista

Prosvjednici na izložbenom prostoru Ferrarija

 Extinction Rebellion Ile de France/Paris/Facebook

Iako su na nedavno održanom salonu automobila u Parizu dominirala električna vozila, skupina ekoloških aktivista iz Francuske pronašla je novi razlog za prosvjed.

Oni se, naime, bore ‘protiv automobila‘.

Nakon što su prolili boju i zalijepili dlanove na izložene modele Ferrarija, članovi francuske frakcije ‘Extinction Rebellion‘ proglasili su pobjedu jer su uspješno ‘prokazali industriju koja zagađuje okoliš i koja želi oprati svoj imidž ekološkim vozilima‘.

Dakle, više nisu sporni automobili pokretani motorima s unutarnjim izgaranjem, sada su neprihvatljiva i vozila na struju.

U priopćenju za javnost, aktivisti su pokušali objasniti svoj performans:

‘Osuđujemo industriju zagađivača koja nastoji isprati svoj imidž uz pomoć zelenih vozila! Problem je što oni nastavljaju promicati osobni automobil kao prijevoz budućnosti. Želimo da tvrtke prestanu reklamirati osobna vozila i tražimo da se poboljša usluga javnog prijevoza. Promicanje osobnih vozila kao prijevoza budućnosti apsurdno je zbog trenutnih cijena struje i goriva - stoji u priopćenju.

Francuska policija privela je svih 11 aktivista.

Prosvjed u Parizu nadovezao se na prosvjed devetorice aktivista koji su se zalijepili za pod muzeja Volkswagena u Wolfsburgu.

Prosvjednici u Njemačkoj na Twitteru su objavili da im zaposlenici Volkswagena nisu dali ni ‘zdjelu za mokrenje‘, a da im je noć, nakon što su ostavljeni u salonu, bila hladna i mračna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:45