Par, nepar

Audi ponovo revidira nazive svojih modela: Neparni brojevi za konvencionalne modele, parni za strujne

Ta će promjena započeti s A4, koji će se u sljedećoj generaciji preimenovati u A5, dok će se A6 zvati A7

Audi SQ8 e-tron

 Audi

Kao i ostatak automobilske industrije, Audi je usred velikih promjena u svojoj ponudi vozila. S tim će doći i nova imena za nadolazeća električna i tradicionalna vozila proizvođača automobila, otkrio je izvršni direktor tvrtke Markus Duesmann.

Audi ne odustaje od svoje alfanumeričke sheme naziva, ali će je u budućnosti malo izmijeniti.

Kako njemački proizvođač automobila prelazi s vozila s unutarnjim izgaranjem na potpuno električna, pločice će biti podijeljene u dvije kategorije, izvještava njemački Auto Bild.

image

Markus Duesmann

Audi

“U budućnosti će biti ovako: neparni brojevi bit će za modele s motorima s unutarnjim izgaranjem, a parni brojevi će označavati baterijska električna vozila”, rekao je Duesmann.

Ta će promjena započeti s A4, koji će se u sljedećoj generaciji preimenovati u A5, dok će se A6 nazivati A7. I dalje će biti A4 i A6, samo što će uskoro svi biti električni.

image

Audi A4 i A5

Audi

Odluka je odstupanje od trenutne logike imenovanja, u kojoj su vozila s neparnim brojevima, kao što su A5 i A7, coupe verzije limuzina s parnim brojevima – razlika koja se također prenijela na SUV-ove.

image

Audi Q4 e-tron

Audi

Ostaje za vidjeti kako će tvrtka razlikovati stilove karoserije, ali Duesmann je rekao da će više informacija o tome dati "kasnije". Dodao je da se obožavatelji Audija u budućnosti mogu "veseliti mnogim emocionalnim i visokoučinkovitim derivatima naziva".

image

Audi Q4 e-tron

Audi

Unatoč pokušaju da podijeli svoju liniju tako da bude jasnije koja su vozila električna, a koja nisu, Audi neće izbaciti sufiks e-tron. Njegov glavni tehnološki direktor, Oliver Hoffman, rekao je da kupci sada razumiju da naziv znači potpuno električni i da se tvrtka želi držati toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:30