Požalio se na internetu

Bio je samo brojka: Spavao je u autu da bi mogao više raditi, a iz Tesle ga otpustili putem e-maila

"Tuširao sam se u tvornici i spavao na parkiralištu. Večeru sam kuhao u mikrovalnoj pećnici u sobi za odmor u tvornici"

Teslina tvornica u Fremontu

 Tesla Gallery

Prošlog tjedna pojavila se vijest da je Tesla otpustila više od 14.000 zaposlenika, što predstavlja smanjenje radne snage od 10 posto. Naravno da takvi potezi izazivaju veliko nezadovoljstvo među otpuštenima, priča jednog bivšeg zaposlenika Tesle o tome kako je dobio otkaz nudi uvid u ljudsku cijenu tako velikih korporativnih odluka.

Nico Murillo počeo je raditi u Teslinoj tvornici u Fremontu u Kaliforniji 2019., isprva kao suradnik u proizvodnji, ali se brzo počeo penjati na korporativnoj ljestvici, kao što je detaljno opisano u njegovoj biografiji na LinkedInu. Godine 2020. unaprijeđen je u poziciju Lead Production Associate, a 2021. postaje Production Supervisor. Međutim, prošli tjedan je otpušten.

image

Nico Murillo

LinkedIn/ Nico Murillo

Murillova priča počinje u ponedjeljak, 15. travnja, u 4:30 ujutro, kada je otvorio svoj laptop da provjeri e-poštu. Otkrio je da mu je račun deaktiviran, ali je pretpostavio da se radi o tehničkoj greški nastavio je sa svojom jutarnjom rutinom.

image

Teslina tvornica u Fremontu

Tesla Gallery

Već u 5 ujutro, bio je na putu na posao, koji udaljen 90 minuta vožnje od njegovog doma. Murillo je spomenuo da tijekom putovanja na posao obično provjerava svoju privatnu e-poštu dok mu je vozilo na autopilotu. Tako je u vožnji pročitao poruku da mu je radno mjesto ukinuto. Svejedno se odvezao do tvornice no tamo mu je zabranjen ulaz, a zaštitar mu je oduzeo sigurnosnu karticu.

image

Teslina tvornica u Fremontu

Tesla Gallery

Iako su sve priče o otkazima tužne, Murillova priča privlači veliku pažnju, što možda ima veze s njegovom nepokolebljivom predanošću Tesli. Nakon što je opisao kako izgleda njegov tipični radni dan, ovaj nadzornik proizvodnje svijetu je dao primjer svoje izuzetne predanosti.

image

LinkedIn Screeshot

LinkedIn Screeshot

“U jednom trenutku u 2023. čak sam spavao u autu radnim danima samo kako bih izbjegao putovanje na posao. Tuširao sam se u tvornici i spavao na parkiralištu. Večeru sam kuhao u mikrovalnoj pećnici u sobi za odmor u Tvornici”, napisao je Murillo.

image

Teslina tvornica u Fremontu

Tesla Gallery

Objava je izazvala izljev suosjećanja na LinkedInu, a još jedan bivši zaposlenik Tesle podijelio je slično iskustvo davanja svega za tvrtku, samo da bi ga otpustili sugerirajući da je Murillova priča sve samo ne jedinstvena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 16:31