PRVA FOTOGRAFIJA

BMW kopirao Teslu? Pogledajte kontroverzno rješenje novog bavarskog SUV modela

Iako se u autoindustriji često ‘posuđuju‘ kvalitetne ideje, renomirane kompanije to izbjegavaju činiti
 BMW/ X

Američki proizvođač električnih automobila Tesla jedan je od najvažnijih igrača u autoindustriji. Među brojnim elementima, jedan od zaštitnih znakova Teslinih modela je veliki multimedijski ekran osjetljiv na dodir.

Iako se u autoindustriji često ‘posuđuju‘ kvalitetne ideje, renomirane kompanije to izbjegavaju i pokušavaju stvoriti svoja, originalna rješenja.

No, čini se da postoje iznimke.

Premda još uvijek nismo vidjeli finalnu verziju BMW-ovog Vision Neue Klasse X električnog SUV-a, nedavna najava pruža uvid u ono što Bavarci spremaju.

Dok BMW i dalje kamuflira vanjštinu svog idućeg električnog SUV-a, jedna fotografija je otkrila kako bi njegova unutrašnjost mogla izgledati.

Dok serija iX uključuje veliki zaslon osjetljiv na dodir (u znatno drugačijim dimenzijama od Teslinog), tu je mnogo fizičkih kontrola. Na BMW-ovoj najavi pak, čini se da je središnji zaslon vrlo sličan Teslinom, piše Inverse.

image

Tesla Model 3 (ilustracija)

Tomislav Krišto/ Cropix

Kao dodatna sličnost s Teslom, čini se da Neue Klasse X također ima ogoljenu unutrašnjost - izvedenu u minimalističkom stilu, što je također veliki adut Teslinih električnih vozila.

Tek treba vidjeti da li je ovo konačni dizajn novog infotaimenta, no i ako je, BMW ne bi bio prva tvrtka koja se odlučila na ekran, odnosno ‘tablet‘ sličan Teslinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:49