ODRŽIVA GLAZBA

BMW koristi reciklirane baterije iz svojih električnih automobila za napajanje turneje Coldplaya

40 baterija iz BMW-a i3 služi za napajanje akumulatora koji daje energiju za audio, video, specijalne efekte, tehničku podršku...

Coldplay; BMW

 BMW

"Music of Spheres" turneja Coldplaya kreće ovog vikenda u Barceloni i nastavlja se u Manchesteru, Cardiffu, Napulju, Milanu, Zurichu...

Međutim, ono to je zanimljivo jest činjenica da turneja čini važnu prekretnicu u smislu održivosti u industriji glazbe uživo. BMW je, naime, dao na korištenje reciklirane baterije iz svojih električnih automobila za napajanje turneje Coldplaya.

Ukupno 40 baterija iz BMW-a i3 služi za napajanje akumulatora koji daje potrebnu energiju za audio, video, specijalne efekte, tehničku podršku i rasvjetu, odnosno 100 posto snage potrebne za koncert.

image

Coldplay; BMW

BMW

Koncerti će biti opremljeni recikliranim BMW i3 baterijama s maksimalnim kapacitetom od 1680 kWh, čineći nastupe održivijima i čineći turneju jednom od najzelenijih ikada. Ove baterije bile su prve u automobilskoj industriji prikladne za korištenje u drugom vijeku bez dodatne obrade.

image

BMW i3

BMW

Proces punjenja baterija BMW-a između koncerata provodi se obnovljivom energijom kao što su fotonaponski solarni paneli, generatori koji rade na biogoriva podržani, uz to, vlastitom energijom sudionika: na stadionu je postavljen kinetički pod kako sav taj ples ne bi bio uzalud.

image

Coldplay; BMW

BMW

Ove baterije štede prostor, štede energiju i sigurne su, a istovremeno služe kao pohrana energije i izvor energije. Za prijevoz baterije i komponenti kao što su kabeli iz jednog grada u drugi, Coldplay koristi dva kamiona koja pokreću biogoriva koja dolaze iz obnovljivih sirovina, kao što je rabljeno ulje za kuhanje, čime se smanjuje utjecaj emisija ugljika povezanih s prijevozom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:24