‘PROLJETNA POBUNA‘

Cirkus u Njemačkoj: ‘Nećete ograničiti brzinu na autocesti? Ok, mi ćemo!‘

Klimatski aktivisti demontirali su 250 prometnih znakova koji označavaju kraj ograničenja brzine na autocestama
 Profimedia/Twitter Extinction Rebellion Berlin

Cirkus oko ograničenja brzine na njemačkim autocestama ne prestaje. Njemački Autobahn praktički je jedino mjesto gdje na pojedinim dionicama možete isprobati krajnje mogućnosti svojih automobila, no klimatskim aktivistima ta se praksa nimalo ne sviđa.

Kako navode njemački mediji, klimatski aktivisti iz skupine Extinction Rebellion demontirali su 250 prometnih znakova koji označavaju kraj ograničenja brzine na autocestama. Znakovi su demontirani u Berlinu, Brandenburgu, Donjoj Saskoj, Schleswig-Holsteinu, Hessenu i Baden-Württembergu.

Za vrijeme konferencije ministara prometa u Aachenu ove srijede, aktivisti su ispred zgrade savezne Vlade iskrcali 18 demontiranih znakova i tako poslali poruku da će sami ograničiti brzinu na autocestama.

Amelie Meyer, aktivistica Extinction Rebelliona navela je da su bili prisiljeni na reakciju: ‘Više ne čekamo ministre koji svoju politiku kroje za automobilski lobi, već sada sami ispunjavamo želje građana.

U vremenima klimatskih i ekoloških kriza više nema isprika za neograničenu brzinu na autocestama. Od 12. do 17. travnja pozivamo građane na ‘proljetnu pobunu‘ u Berlinu.‘ - stoji u priopćenju skupine Extinction Rebellion.

Prema svemu sudeći - cirkus se nastavlja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 19:52