TUNING

Diskretna ažuriranja stila i više snage za twin-turbo V8: Novitec se dohvatio Ferrarija Rome

Iako je Roma od ostatka asortimana više usredotočena na udobnost, i eleganciju, svakako je riječ o brzom i okretnom grand toureru

Novitec Ferrari Roma

 Novitec

Već su dvije godine prošle otkako je Ferrari predstavio Romu, stoga se može reći da je došlo vrijeme da Novitec predstavi vlastitu verziju. Njegov paket za Maranellov početni GT uključuje diskretna ažuriranja stila i više snage za twin-turbo V8.

image

Novitec Ferrari Roma

Novitec

Počevši od vanjskog dizajna, Novitecov bodykit izrađen je od karbona s premazom visokog sjaja. Uključuje redizajnirani prednji dio s istaknutijim razdjelnikom, koji odgovara novoj rešetki i oblogama prednjih svjetala. Roma također ima koristi od aerodinamičnih bočnih pragova, karbonskih poklopaca retrovizora, stražnjih svjetala, umetaka difuzora, dodatne vertikalne peraje kao i od karbonskog poklopca za aktivni stražnji spojler.

image

Novitec Ferrari Roma

Novitec

Dok bodykit izgleda prilično diskretno prateći izvorni karakter Rome, najznačajniji dodatak su Vossenovi kovani kotači NF10. Imaju promjer od 21 inča s gumama 255/30 ZR 21 sprijeda i 22 inča s gumama 315/25 ZR 22 straga, a dolaze u 72 različite opcije boja i tri površinske obrade. GT je opremljen sportskim oprugama koje ga spuštaju za 35 milimetara. Kako bi se izbjeglo struganje razdjelnika na smetnjama brzine, postoji hidraulički sustav prednjeg podizanja koji podiže prednju osovinu za 40 milimetara pritiskom na gumb.

image

Novitec Ferrari Roma

Novitec

Iako je Roma od ostatka Ferrarijeve ponude više usredotočena na udobnost, stil i eleganciju, svakako je riječ o brzom i okretnom grand toureru. Što se tiče performansi, Novitec nadograđuje 3,9-litreni twin-turbo V8 sa standardnih 620 KS (456 kW) na značajnijih 704 KS (518 kW). Okretni moment raste sa 760 Nm na 882 Nm. Pojačanje je omogućeno N-Tronic upravljačkim modulom koji uvodi novu mapu za ubrizgavanje i paljenje. Novitec također nudi katalizatore visokih performansi.

image

Novitec Ferrari Roma

Novitec

Poboljšane brojke snage imaju primjetan učinak na performanse. Točnije, Novitec Roma ubrzava od 0-100 km/h za 3,2 sekunde, a od 0-200 km/h za 8,9 sekundi, što je poboljšanje od -0,2 sekunde i -0,4 sekundi. Nadalje, maksimalna brzina se povećala za oko 5 km/h, na više od 325 km/h.

image

Novitec Ferrari Roma

Novitec

Unutrašnjost kabine dobiva kožne i alcantara presvlake u bilo kojoj boji. Cijena nije navedena, ali s obzirom na to da Ferrari Roma počinje od 1,5 milijuna kuna, sigurni smo da ni Novitecov tretman neće biti jeftin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:11