RENDER

Dogodine stiže nova Škoda Superb s Euro7 dizelašima i benzincima. Ovako bi mogla izgledati

Posljednja generacija češke krstarice prije potpune elektrifikacije marke bit će bitno modernija, ali ne i veća od sadašnje

Render Škoda Superb 2023.

 kolesa.ru

U moru SUV modela i crossovera u Europi još uvijek ima dovoljno kupaca koji su zainteresirani za karavane. Tako pokazuju istraživanja, a od Škode u idućem razdoblju možemo očekivati atraktivne modele koji će imati i karavan verzije - Octaviju i Superb.

Upravo se predstavljanje novog Superba očekuje iduće godine, a renderi kolesa.ru pokazuju kako bi mogao izgledati. Nema tu puno stilskih izmjena ili novog dizajnerskog potpisa, a prednja strana razlikovati samo minimalno od prethodnog modela.

Straga bi, međutim, promjene mogle biti veće i proizvođač će vjerojatno stražnja svjetla s LED tehnologijom spojiti svjetlosnom trakom. Trenutno je to u modi.

Škoda Superb je najveći model u ponudi koji obiluje prostorom, a posebno straga nudi obilje prostora u prtljažniku za noge kao i sjajnu nosivost, pa se daljnji pretjeran rast modela i ne očekuje. Više izmjena i moderniji pristup očekujemo u kabini gdje možemo očekivati veliki središnji zaslon multimedije.

image

Render Škoda Superb 2023.

kolesa.ru

Tehnički, logika nam govori da će Superb ostati na MQB platformi. Radi se na finalnoj inkarnaciji modela koji će koristiti benzinske i dizelske motore koji će moći zadovoljiti Euro7 standard o ispušnim plinovima.

Plug-in hibrid model dolazi sigurno s obzirom na to da su prototipovi, također iduće generacije VW Passata Varianta, već viđeni s dva otvora - za dotakanje goriva i strujnu utičnicu.

Benzinski i dizelski motori vjerojatno će imati mild hibridnu tehnologije za smanjenje emisija i pružanje većeg momenta u donjem rasponu okretaja.

Nakon Superba sljedeće generacije uslijedit će i obnovljena Octavia (2024. godine), jer će Škodini poznati modeli u dogledno vrijeme nastaviti stizati s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:30