JAVILI SE POČINITELJI

‘Dosta je zelenih laži‘: Serijski napad na Teslu, zapaljeno 15 vozila, šteta pola milijuna eura

Automobili su zapaljeni pod okriljem noći, a odgovornost je preuzela radikalna ljevičarska udruga
 alex_avoigt/ X

U noći s ponedjeljka na utorak, u Frankfurtu se dogodio napad na automobile parkirane ispred prodajnog salona Tesle.

Kako prenosi njemačka novinska agencija (dpa), u namjerno izazvanom požaru ‘nestalo‘ je ukupno 15 Teslinih električnih vozila.

Zanimljivo, u prvim izvješćima frankfurtskih vatrogasaca navedeno da je izgorjelo samo 10 Tesla, no kasnije je brojka narasla.

Policijski glasnogovornik procijenio je štetu na oko 500.000 eura.

Odgovornost za napad preuzela je radikalna ljevičarska udruga koja je javnom objavom na svojoj medijskoj platformi objasnila razloge vandalskog čina:

‘Tesla je jedan od naših najistaknutijih neprijatelja. Tvrtka predstavlja ideologiju zelenog kapitalizma i tekuće globalne i kolonijalne destrukcije. Električni motori se neprestano predstavljaju kao čista alternativa, ali to je ustvari čista laž.

Kao i druge tvrtke, Tesla iskorištava resurse diljem svijeta. Potrebne sirovine za baterije električnih automobila, kao što su litij i kobalt, iskopavaju se pod užasnim uvjetima u Latinskoj Americi i Africi. Otpor ugnjetavanih zajednica bio nam signal za djelovanje. Naravno, za transport i proizvodnju, Tesli su potrebna fosilna goriva‘ - stoji u objavi.

image
alex_avoigt/ X

Nadalje, oni se protive fantazijama Elona Muska te tvrde da se trenutni napori da kolonizira Mars odnose na stvaranje ‘odredišta za odmor najbogatijih‘, a ne na stvaranje života na više planeta.

Udruga je također navela da je ‘potrebno naštetiti Tesli ekonomski i politički, a na taj se način može naglasiti neslaganje sa zelenim lažima‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:42