MOTOSPORT

Električna Lancia Delta Evo-e RX Sebastiena Loeba dobiva Martini boje za sezonu rallycrossa

Lanciu Deltu Evo-e RX pokreću dva elektromotora koji zajedno isporučuju 662 KS...

Lancia Delta Evo-e

 GCK Motorsport

Potpuno električna Lancia Delta Evo-e RX koja će se 2023. godine natjecati na FIA Svjetskom prvenstvu u reli krosu od strane Special ONE Racinga otkrivena je u cijelosti, inspirirana legendarnim modelima Delta Integrale koji su se nekoć utrkivali u Svjetskom prvenstvu u reliju s kultnim Martinijevim bojama.

image

Lancia Delta Evo-e

GCK Motorsport

U paru automobila vozit će legendarni rally prvak Sebastien Loeb i francuski rallycross vozač Guerlain Chicherit. Zanimljivo je da je Chicheritov GCK Motorsport tvrtka koja je oživjela Deltu Evo-e RX.

image

Lancia Delta Evo-e

GCK Motorsport

Potpuno električnu Deltu pokreće par elektromotora od kojih svaki ima 331 KS, što znači da zajedno isporučuju 662 KS i omogućuju sprint do stotke za samo 1,8 sekundi. Evo-e RX ima vrlo slične proporcije kao originalna Lancia, ali je nešto širi i agresivniji s naglašenijom prednjom maskom i spliterom.

image

Lancia Delta Evo-e

GCK Motorsport

Martini livreja sve lijepo povezuje dok značajke poput LED prednjih svjetala dodaju moderan dodir. Loeb se vraća na najvišu razinu rallycross natjecanja po prvi put u četiri godine, a prvi put je kušao automobil prošle godine.

“Ja sam iz generacije koja je odgajana gledajući pobjede Lancije Delte u reliju, tako da prirodno imam slabost prema ovom automobilu,” rekao je Loeb. “Ali kad mi je Guerlain prvi put govorio o tome da se njime nosim u sezoni reli krosa, mislio sam da je lud".

image

Lancia Delta Evo-e

GCK Motorsport

"Zatim sam probao automobil prošlog prosinca i odmah su me osvojile njegove dinamičke kvalitete. Jako vjerujem u ovaj projekt i jedva čekam da ga zastupam na stazama širom svijeta”, rekao je Loeb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:49