TKO, NEGO DACIA

ELEKTRIČNO I POVOLJNO, STIŽE LI NAPOKON DOSTUPAN AUTO NA STRUJU? Testna mula Dacije na baterije već uhvaćena na testiranjima!

 

Električni automobili i dalje su za velik broj domaćih kupaca (pre)skupa igra. Ipak, to bi se moglo polako početi mijenjati.

Naime, nakon što je prije nešto više od tjedan dana Škoda objavila kako njihov električni Citigo e iV stoji više nego prihvatljivih 123.220 kuna, čini se kako će se kroz dvije godine u kategoriji dostupnih električara naći i Dacia.

Marka koja je poznata po niskim cijenama, odnosno odličnom omjeru dobiveno-uloženo mogla bi predstaviti svog električara.

Razloga je više: prije svega, trendovi na tržištu su takvi da gotovo da i nema proizvođača koji ne razmišlja o električnim ili hibridnim pogonima. Nadalje, Dacia pod okriljem Renaulta ima pristup svoj tehnologiji.

Motor1.com

Budući da je baš ovaj tjedan na tržište stigla nova generacija potpuno električnog Renaulta Zoe, jasno je kako je primjerice elektro motor iz prve generacije više nego logičan izbor za neki Dacijin model.

Marko Miščević

Ako tome pridodamo činjenicu kako su u Renaultu objavili da će do 2022. godine lansirati čak 22 elektrificirana modela, jasno je u kojem smjeru ide razvoj novih modela.

U tu priču će zasigurno biti uključena i Dacia, čiji su čelni ljudi i sami rekli kako će "profitirati uz Renault alijansu". Iako su ovo možda sve nagađanja, treba napomenuti kako je testna mula (Duster prethodne generacije) s električnim pogonom već snimljena na testiranjima.

Dacia Duster Concept 2009.
Dacia

Model je imao ugrađene baterije ispod sjedala, a kasnije se ispostavilo kako je riječ o posebnoj verziji koja se testira za Andros Trophy, natjecanje na ledenim stazama.

Budući da tehnologija gotovo uvijek s trkaće staze dolazi (u nešto drugačijem obliku naravno) u serijske modele, električni Duster čini se kao sasvim realna opcija kroz koju godinu. Budući da je Dacia oduvijek imala prihvatljive cijene, nadamo se da će i s električarima nastaviti tim putem...

Izvor: carkeys.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:51