SAMO JEDAN PRIMJERAK

Ferrari predstavio unikatni model SP-8: Dva milijuna eura vrijedna jurilica ne smije na kišu

Ferrarijev odjel za posebne projekte modificirao je F8 Spider uklanjanjem krovnog mehanizma i stvaranjem dvobojne karbonske karoserije

Ferrari SP-8

 Ferrari

Za kupovinu novog Ferrarija potrebno je imati hrpu novaca. No, koliko je novaca potrebno imati da Ferrari napravi samo jedan primjerak isključivo za vas?

Zna to jedan bogataš s Tajvana po čijim je željama napravljen unikatni model SP-8 razvijen u pogonima posebnog odjela marke iz Maranella ‘Special Projects‘.

image

Ferrari SP-8

Ferrari

‘SP‘ je kratica za ‘Special Projects‘, a oznaka ‘8‘ je referenca na Ferrarijev model F8 Spider. Dakle, u grubo, riječ je o jedinstvenom primjerku napravljenom na bazi modela F8 kojeg pokreće isti 3,9-litreni twinturbo V8 motor sa 710 KS i 770 Nm okretnog momenta.

Najbitniji detalj je da ovaj model nema baš nikakav krov.

image

Ferrari SP-8

Ferrari

Ako se pitate zašto bi netko kupio automobil za dva milijuna eura koji nema krov, odgovor je da vlasnik u svojoj garaži vjerojatno ima široku lepezu superautomobila, a tamo će se fino uklopiti jedan model isključivo za sunčane dane.

Što se tiče vizualnih rješenja Special Projectsa, Talijani se hvale novim ‘karbonskim odijelom‘ jurilice koja u dvobojnom izdanju djeluje kao potpuno nov model. Moderniji je oblik prednjih svjetla, naplatci inspiraciju vuku s modela F40 dok su ispušne cijevi i stražnja svjetla ‘skinuti‘ s modela 296 GTB i Roma.

image

Ferrari SP-8

Ferrari

Ferrari SP-8 već je izložen u Italiji na stazi Mugello i tamo će ostati do kraja događaja Finali Mondiali Ferrari 30. listopada.

image

Ferrari SP-8

Ferrari

Njegova sljedeća stanica bit će u Ferrarijevom muzeju u Maranellu gdje će biti izložen od 16. studenog do ožujka 2024. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:58